Refiye Yılmaz Amerika'ya Uğurlandı - Son Dakika
Güncel

Refiye Yılmaz Amerika'ya Uğurlandı

Refiye Yılmaz Amerika\'ya Uğurlandı

Milyonda bir görülen hastalığa yakalanan ve ameliyatı için kampanya başlatılan Refiye Yılmaz, tedavi için Amerika'ya uğurlandı.

15.04.2013 01:28  Güncelleme: 10:39

Milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığına yakalanan ve Türkiye'de kampanya başlatılan Tekirdağlı Refiye Yılmaz, tedavi için Amerika'ya gitmek üzere Atatürk Havalimanı'na geldi. Yılmaz, akşam saatlerinden THY'nin tarifeli seferiyle Amerika'ya gidecek.

YARDIM KAMPANYASI BAŞLATILMIŞTI

Milyonda bir görülen Gardner Sendromu hastalığına yakalanan ve ince bağırsak nakli yapılamaması halinde kısa bir ömrü kalan 24 yaşındaki Refiye Yılmaz için bir süre önce kampanya başlatılmıştı. Sağlık Bakanlığı'nın da bir süredir irtibatta olduğu Miami Jackson Memorial Hastanesinden beklenen yanıtın gelmesi üzerine Yılmaz, bugün ABD'ye gitmek üzere Atatürk Havalimanı geldi. Annesi Esma Yılmaz ile birlikte uçağa binmek için Tekirdağ'dan çıkarak Atatürk Havalimanı'na gelen Refiye Yılmaz'ı burada çarşı grubu karşıladı.

UMUDUM YOKTU SONRA UMUTU KAPISI AÇILDI

ABD'ye hareketinden önce Atatürk Havalimanı'nda gazetecilere konuşan Yılmaz, tüm Türkiye'nin sesine kulak verdiğini ifade etti. Miami Jackson Memorial Hastanesinde tedavi görecek olmasından dolayı mutluluk duyduğunu belirten Yılmaz, "Türk halkına desteğini esirgemediği ve dualarını benden saklamadıkları için onlara çok teşekkür ediyorum. İnşallah aslanlar gibi gidip aslanlar gibi geri geleceğim. İlk önce hiç umudum yoktu. Sonradan böyle bir umut kapısının açılması, anlatılmaz yaşanır" dedi.

Sağlık Bakanlığı'nın Tekirdağ'da kendisini ziyaret ettiğini hatırlatan Yılmaz, "Sayın Sağlık Bakanımız, bu sabahta beni bir kez daha aradı. 'Bugün seni yakından takip edeceğim Refiye kızım. En iyi şekilde tedavin tamamlanıp, yine en iyi şekilde geleceksin. Ben de senin evine ziyarete geleceğim' dedi. Buradan ona teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Refiye Yılmaz, devletin kendisine verdiği sözleri yerine getireceğinden emin olduğunu söyleyerek ABD'den sağ salim dönmeyi istediğini belirtti. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Refiye Yılmaz Amerika'ya Uğurlandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement