Rektöre "Örgüt Lideri" Suçlaması - Son Dakika
Güncel

Rektöre "Örgüt Lideri" Suçlaması

Rektöre "Örgüt Lideri" Suçlaması

Çukurova Üniversitesi'ndeki ihalelerde "haksız çıkar sağlama ve ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla evinde ve makamında arama yapılan Rektör Prof.Dr.Alper Akınoğlu, ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldü.

18.06.2012 15:47
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Çukurova Üniversitesi'ndeki ihalelerde "haksız çıkar sağlama ve ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla evinde ve makamında arama yapılan Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu, ifadesi alınmak üzere adliyeye götürüldü.

Alınan bilgiye göre, Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, Adana Özel Yetkili Cumhuriyet Savcısı'nın talimatı ve mahkeme kararıyla 2005'ten bu yana 10 ayrı ihaleyle ilgili 8 ay boyunca teknik ve fiziki takip yürüttü. Çukurova Üniversitesi'ndeki ihalelerde haksız ekonomik çıkar sağlamak amacıyla örgüt kurmak, ihaleye fesat karıştırmak, resmi belgede sahtecilik, suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme, rüşvet, tehdit, görevi kötüye kullanmak suçlarından yürütülen soruşturmada geçtiğimiz cuma günü üniversitenin Balcalı Kampüsü'ne operasyon düzenlendi. Rektörlük seçiminden bir gün sonra gerçekleştirilen operasyonda Rektörlük, Yapı İşleri Daire Başkanlığı ve lojmanlarda arama yapıldı. Rektör Prof. Dr. Akınoğlu'nun makamı ve evi 11 saat süreyle arandı. Akınoğlu'nun makamında 4 elektronik sinyal kesici 'jammer' cihazı ile gizli dinleme ve görüntüleme özelliğine sahip cihazları ortaya çıkaran 'böcek savar' ele geçirildi. Evinde ise 1 jammer bulundu.

Çukurova Üniversitesi'ndeki ihalelerde "haksız çıkar sağlama ve ihaleye fesat karıştırma" iddiasıyla 16 kişi gözaltına alındı. Polis, 3 gün boyunca sorguladığı şüphelilerin ifadeleriyle birlikte yaklaşık 500 sayfa fezleke hazırladı. Fezlekede Rektör Akınoğlu 'örgüt lideri' olarak gösterildi. Polis, mahkemede ifade verecek Rektör Akınoğlu'na sorulması için 40 soru hazırlayıp, evraka ekledi.

Operasyonda gözaltına alınan 16 kişi bugün adliyeye sevk edilirken, Rektör Akınoğlu hakkında gözaltı kararı olmadığı için polis sorgusuna alınmayıp savcılığa davet edildi. Çukurova Üniversitesi Rektörlüğü'ne gelen ekipler, Rektör Prof. Dr. Alper Akınoğlu'nu götürmek için rektörlüğe geldi. Polislerin arasında dışarı çıkan Akınoğlu, kolunu tutmak isteyen polise ise izin vermedi. Akınoğlu, daha sonra polis aracıyla Adana Adli Tıp Birimi'ne götürüldü. Burada alınan raporun ardından Akınoğlu, Adana Adliyesi'ne götürüldü. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rektöre 'Örgüt Lideri' Suçlaması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement