Reyhanlı'ya "Şehitler Anıtı" Talebi - Son Dakika
Güncel

Reyhanlı'ya "Şehitler Anıtı" Talebi

Reyhanlı\'ya "Şehitler Anıtı" Talebi

Sivil toplum kuruluşları, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde patlamaların yaşandığı postane caddesine "Şehitler Anıtı" yapılmasını talep etti.

18.05.2013 10:31  Güncelleme: 10:52

Sivil toplum kuruluşları ve kanaat önderleri, Hatay'ın Reyhanlı ilçesinde patlamaların yaşandığı postane caddesine "Şehitler Anıtı" yapılmasını talep etti.

Reyhanlı Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Nihat Kılıç, 11 Mayıs'ta meydana gelen iki ayrı patlamanın ardından hasar tespit çalışmalarının devam ettiğini, maddi hasarın ise 10 milyon TL'nin üzerinde olduğunu söyledi. Kılıç, "Kamu kurum görevlileri ilçede patlamadan dolayı zarar gören bina, iş yeri ve evlerde çalışmalarını sürdürüyor. Maddi hasarın 10 milyon lira üzerinde olduğunu düşünüyoruz. Çalışmalar tamamlanınca asıl bilanço ortaya çıkacaktır" dedi.

Kılıç, hasarla ilgili Cumhurbaşkanı Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'e de aynı bilgileri aktardıklarını söyleyerek, ilçede hasar gören bina ve işyeri sayısının henüz devam eden tespitleri ile bin 200-bin 250'yi bulacağını kaydetti.

Kılıç, ikinci patlamanın olduğu PTT yakınında yıkılan binaların bulunduğu alana şehitler anısına anıt yapılmasını talep ettiklerini de söyleyerek, "Sivil toplum örgütleri ve halktan gelen talep üzerine ikinci patlamanın olduğu alana şehitler anısına anıt yapılması yönündeki talebimizi Cumhurbaşkanımız Abdullah Gül ve İçişleri Bakanı Muammer Güler'e ilettik. İşyeri sahipleri ile de görüşerek 'Şehitler Anıtı' yapılmasını sağlayacağız" şeklinde konuştu. - HATAY

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Reyhanlı'ya 'Şehitler Anıtı' Talebi - Son Dakika


Advertisement