Rütbeliler Sahnede Profesyonellere Taş Çıkarttı - Son Dakika
Güncel

Rütbeliler Sahnede Profesyonellere Taş Çıkarttı

Rütbeliler Sahnede Profesyonellere Taş Çıkarttı

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü, Ankara’da düzenlenen etkinlikle kutlandı.

14.06.2015 18:14

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü, Ankara'da düzenlenen etkinlikle kutlandı. Jandarma Eğitim Komutanlığı personeli tarafından sahnelenen "Vatan Sevdalıları" adlı tiyatro oyunu izleyenleri büyüledi.

Jandarma teşkilatının 176. kuruluş yıl dönümü, Beytepe Jandarma Eğitim Komutanlığı Şehit Korgeneral İsmail Selen Kışlası'nda düzenlenen etkinliklerle kutlandı. Törene İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, İçişleri Bakanı Yardımcısı Osman Güneş, İçişleri Bakanlığı Müsteşarı Mükerrem Ünlüer, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Emniyet Genel Müdürü Celalettin Lekesiz, Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Mustafa Kemal Alataş ile Ankara Garnizonu'nda görevli çok sayıda general, subay, astsubay ile askeri yetkili katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başlayan törende, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve Genelkurmay Başkanı Orgeneral Necdet Özel'in gönderdiği kutlama mesajları okundu. Jandarma Astsubay Meslek Yüksekokulu (JAMYO) Komutanı Albay Ferdi Korkmaz'ın jandarma teşkilatının tarihine ilişkin bilgi verdiği törende Jandarma Genel Komutanlığı tarafından 176. kuruluş yıl dönümüne özel olarak hazırlanan tanıtım filmi gösterildi.

Törende konuşan İçişleri Bakanı Sebahattin Öztürk, "Ülkemizin huzuru ve güvenliği için gece gündüz fedakarca çalışan jandarmamız elde ettiği başarılarıyla ve feragat örneği bir kanun ordusu olarak milletin gönlünde hak ettiği yeri almıştır" dedi. Bakan Öztürk, jandarma teşkilatının hırsızlıktan teröre, toplumsal olaylardan yasadışı örgütsel faaliyetlere, kaçakçılık suçlarından organize suç örgütlerine kadar halkın huzur ve güvenliği için üstlendiği görevi büyük bir fedakarlık ve özveriyle yürüttüğünü vurguladı.

"CUMHURİYETİN TEMEL KURUMLARINDAN OLAN JANDARMA TEŞKİLATIMIZ 176 YAŞINDA"

"Cumhuriyetimizin temel kurumlarından biri olan jandarma teşkilatımız bugün 176 yaşında" diyen Öztürk, "Büyük bir devlet olmak ve medeniyetin mirasını taşımak için daima köklü kurumsal yapıların varlığına ihtiyaç duyulmaktadır. Bin yılları aşıp gelen devlet geleneğimizde temel yapı taşı olan kurumlar hep olmuştur. Dolayısıyla bu yıl dönümü tarihi köklerimizi hatırlamamız için de son derece önemlidir. Zira vatan, millet, devlet kavramları bu kökler üzerinden anlam kazanan kavramlardır" diye konuştu.

Güvenliğin en temel insani ihtiyaçlardan biri olduğunu vurgulayan Bakan Öztürk, "Elbette bizim en önemli görevlerimizden birisi bir yandan vatandaşımızın refah düzeyini artırırken, diğer yandan onların güvenli ortamlarda hayatlarını sürdürmelerini sağlamak olmalı" dedi. Öztürk, jandarmanın personel ve teçhizat yapısını çağın gerekleri doğrultusunda sürekli yenilediğine dikkat çekerek, Türkiye'nin her köşesinde vatandaşların huzur ve güvenliği için polis ve sahil güvenlik teşkilatı işbirliğinde suç ve suçlularla mücadelede en ileri teknolojileri kullandığını belirtti.

"GÖREVİNİZİ YAPARKEN ASLA HUKUKTAN AYRILMAYIN"

Jandarma Genel Komutanlığı'nın suç ve suçlularla elde ettiği tecrübeyle toplumun huzur ve mutluluğu için tehlike oluşturan her türlü sorunun üstesinden geleceğine yürekten inandığını ifade eden Öztürk, şunları söyledi:

"Jandarma teşkilatımızın kıymetli mensupları, vatandaşımız sizlerin şahsında devletini görmekte ve değerlendirmektedir. Vatandaşa olan yaklaşımınız sizlere değil devlete atfedilmektedir. Bundan dolayı devletimizin yüce adaletini, güler yüzlülüğünü, şefkatini göstermek görevi de öncelikle size ve diğer kolluk kuvvetlerimize düşmektedir. Görevinizi yaparken asla hukuktan ayrılmayınız, hukuksuzluğa da göz yummayınız. İnsan haklarına saygının da ötesinde insan hak ve özgürlüklerinin koruyucusu olduğunuzu da aklınızdan çıkarmayınız. Vatandaşlarımıza verdiğiniz güven ve samimiyetle onların nezdinden kazandığınız değeri bundan sonra da devam ettiriniz."

"JANDARMA TEŞKİLATIMIZ ULUSLARARASI ALANDA DA SAYGIN HALE GELDİ"

Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Abdullah Atay ise, "Bugün köklü tarihe ve şanlı bir maziye sahip olan yüce milletimize ve ülkemize sadakatle, onurla hizmet eden jandarma teşkilatının 176. kuruluş yılını kutlamanın onur ve gururunu yaşıyoruz" dedi.

Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün jandarmayı "Tevazu, fedakarlık ve feragat örneği bir kanun ordusu" şeklinde tanımladığını belirten Atay, şunları kaydetti:

"Jandarmamız toplumsal huzur, milli dayanışma, adalet ve insan haklarına saygı anlayışıyla milletimizin kendisine olan güveni ve memnuniyetinden aldığı güçle sadece ülkesinde değil, uluslararası alanda da saygın bir teşkilat durumuna gelmiştir. Teşkilatımızın bugünlere başarıyla ulaşmasında emek, gayret ve alın teri bulunan tüm mensuplarımıza bizlere bıraktıkları bu değerli mirastan dolayı şükranlarımı sunuyor, kendilerini saygı ve sevgiyle anıyoruz. Türkiye'nin içinde bulunduğu coğrafyada bir güç ve denge unsuru olabilmesi için yüce Atatürk'ün ifade ettiği üzere çağdaş bir millet olarak medeniyetin de üzerinde yaşamamız ancak iç güvenlik ve istikrarın sağlanmasıyla mümkündür. Bu bağlamda gücünü ve saygınlığını ilkelerinden, askeri disiplininden, milletine ve ülkesine sadakatle bağlı olmasından alan teşkilatımız şartlar ne olursa olsun kendisine tevdi edilecek her türlü görevi başarma azmi ve kararlılığı içerisindedir. Emniyet ve asayiş görevlerini özveriyle yerine getirmektedir. Bu uğurda nice mensupları şehit ya da gazi olan, Atatürk ilke ve inkılaplarına gönülden bağlı ve cumhuriyetin yılmaz bekçisi jandarma teşkilatımız milletimizin nazarında özel bir yeri vardır."

Orgeneral Atay, Jandarma Genel Komutanlığı'nın halihazırda yüzde 45 olan personel miktarını 2017 yılının sonunda yüzde 70'e çıkarmayı amaçladığını vurguladı.

Jandarma Eğitim Komutanı Korgeneral Mustafa Kemal Alataş ise, bir milletin eksikliğini ve yetersizliğini asla kabul edemeyeceği en temel ihtiyacın emniyet, asayiş ve güvenlik kavramı olduğunu belirtti. Jandarmayı "devletin vatandaşa açılan ilk kapısı" olarak niteleyen Alataş, "Jandarmamız toplum hayatını düzenleyen yasal mevzuatın kendisine verdiği görevleri ülke topraklarının yaklaşık yüzde 92'lik bölümünde 14 jandarma bölge komutanlığı, 81 il jandarma, 931 ilçe ve bin 550 jandarma karakol komutanlığı şeklinde teşkilatlanmış olarak 365 gün 24 saat görevinin yerine getirmektedir" dedi.

Açılış konuşmalarının ardından meslekte 50. yılını dolduran jandarma personeline plaket verildi.

176. KURULUŞ YIL DÖNÜMÜNE TİYATROLU KUTLAMA

Törenin son bölümünde Jandarma Genel Komutanlığı'nın tanıtımına katkı sağlamak amacıyla 2 perdelik "Vatan Sevdalıları" adlı tiyatro oyunu sahnelendi. Jandarma Eğitim Komutanlığı personeli ile öğretmen ve öğrencilerden oluşan rütbelilerin sahnelediği oyun salonda bulunanlardan yoğun ilgi gördü. Herhangi bir jandarma karakolunda sıradan bir günde yaşanan olaylar ve getirilen çözümlerin ele alındığı tiyatro oyununda hayvan hırsızlığı, reşit olmayan kızların evlendirilmesi, dolandırıcılık, sarhoşla diyalog ve kişiyi hürriyetinden yoksun bırakma konuları ele alındı. Rütbeliler tarafından sahnelenen tiyatro oyunu profesyonellere taş çıkarttı. Jandarma Albay İsmail Sıkı'nın oynadığı ve jandarmanın sarhoş bir vatandaş karşısında görevini yapabilmek için karşılaştığı güçlükleri anlatan "sarhoşla diyalog" bölümü ise izleyicilerden yoğun alkış aldı. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Rütbeliler Sahnede Profesyonellere Taş Çıkarttı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement