Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu hayata geçirdi - Son Dakika
Güncel

Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu hayata geçirdi

Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu\'nu hayata geçirdi

Sabancı Üniversitesi, erken aşama girişimcilere destek sağlayan SUCool Kuluçka Merkezi'ni ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu açtı. Kuluçka merkezi, yüksek teknoloji kategorilerindeki girişimlere akademi ortamında çalışma imkanı sunacak. Ayrıca, Sabancı Üniversitesi ve Abdul Latif Jameel işbirliğiyle hayata geçecek olan J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu, teknoloji odaklı girişimlere yatırım yapacak.

25.10.2023 11:50  Güncelleme: 12:04
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi'ni ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu hayata geçirdi.

Sabancı Üniversitesi açıklamasına göre, 2013'ten bu yana üniversite bünyesinde erken aşama girişimcileri yönlendirerek, onlara kapsamlı destek hizmeti sağlayan SUCool, yeni kuluçka merkezini Sabancı Üniversitesi Tuzla Kampüsü'nde törenle açtı.

Türkiye'nin ilk teknoloji ticarileştirme şirketi olan Inovent AŞ'yi kurarak girişimciliği destekleme yolculuğuna çıkan Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi ile de "Yapay Zeka, İleri Malzeme Teknolojileri, Finansal Teknolojiler, Eğitim Teknolojileri, Akıllı Şehirler, Dijital Sağlık, Büyük Veri Analitiği ve Siber Güvenlik" gibi yüksek teknoloji kategorilerindeki girişimlere akademi ortamında özgür bir çalışma imkanı sunacak.

Tören kapsamında, Sabancı Holding'in Kurumsal Girişim Sermayesi Fonu Sabancı Ventures ve Abdul Latif Jameel'in (ALJ) yatırımcısı olduğu Sabancı Üniversitesi işbirliğiyle hayata geçecek ve teknoloji odaklı girişimlere yatırım yaparak yenilikçi fikirlere destek olacak J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nun imzaları da atıldı.

J-START İşbirliği Anlaşması Sabancı Üniversitesi Genel Sekreteri Ali Çalışkan ve ALJ Uluslararası Başkan Yardımcısı ve Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Fady Jameel tarafından imzalandı.

Açılışta ayrıca SUCool Kuluçka Merkezi'nden çıkan yeni bir girişim olan Cosmotree de tanıtıldı. Dünyadaki oksijenin yüzde 70'den fazlasını üreten alglerden oluşan bir sistem olan Cosmotree, sürdürülebilir ve şirketlerin karbon ayak izlerini azaltabilecek bir çözüm sunuyor.

Açıklamada törendeki konuşmasına yer verilen Sabancı Üniversitesi Rektörü Yusuf Leblebici, şunları kaydetti:

"Türkiye'deki tüm üniversiteler arasında ilk defa inovasyon ofisini kurduk. Sadece bu konuyla ilgilenen bir 'Chief Innovation Officer'a sahip olmaktan gurur duyuyoruz. Türkiye'de başka hiçbir üniversitede bu yok. Ayrıca Abdul Latif Jameel (ALJ) ile yaptığımız işbirliğiyle de tüm bu faaliyetleri desteklemek üzere bir yatırım fonunu hayata geçirdik. Yakın gelecekte bu yatırım fonunu daha da yüksek seviyelere çıkarmayı umuyoruz."

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sabancı Üniversitesi, SUCool Kuluçka Merkezi ve J-START Girişim Sermayesi Yatırım Fonu'nu hayata geçirdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement