Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı - Son Dakika
Güncel

Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tahribata yol açtı.

12.08.2016 12:20

Mardin'in Kızıltepe ilçesinde PKK'lı teröristlerce bomba yüklü araçla düzenlenen saldırı, Kızıltepe Devlet Hastanesi'nde tahribata yol açtı.

Aşiti Mahallesi TOKİ Caddesi Kızıltepe Devlet Hastanesi kavşağında dün PKK'lı teröristlerin yol kenarına park ettikleri bomba yüklü aracı saat 18.30 sıralarında çevik kuvvet ekiplerini taşıyan zırhlı aracın geçişi sırasında infilak ettirdiği, bir polisin şehit olduğu, 2 sivilin hayatını kaybettiği, 5'i polis 30 kişinin yaralandığı saldırı nedeniyle ilçe devlet hastanesinde büyük zarar meydana geldiği ortaya çıktı.

Patlamada olay mahalline bakan hastanenin tüm camları kırılırken, yemekhane,çamaşırhane ve bazı polikliniklerin camları kırıldı,tavanları çöktü. Hastanenin 4'cü katında bulunan ve camları kırılan çocuk servisinde hastaların olmaması ise faciayı önledi.

Patlamanın şiddetiyle hastane duvarlarında çatlaklar ve tavanda hasar meydana gelirken hasar gören asansörlerinde kullanılamaz hale geldiği belirlendi.

Patlama anları hastanenin güvenlik kameralarında

Bombalı araçla düzenlenen saldırıda, patlama anı hastanenin güvenlik kamaralarına yansıdı. Patlama anında hasta ve hasta yakınları ile sağlık çalışanları büyük tedirginlik yaşadıkları görüldü.

Patlamayla birlikte hastane acilinde bulunan hasta ve personel ile dışarıda bulunanlar sağa sola kaçıştığı görülürken patlamada yaralanan bazı vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla hastaneye geldikleri görülüyor.

Hasta ve hasta yakınlarına psikoterapi

Patlamanın ardından hastane görev yapan tüm doktorlar göreve çağrıldı. Daha önce oluşturulan Hastane Afet planı ekibi seferber oldu, yaralılara müdahale etti. Başhekim Uzman Doktor Ömer Acar başkanlığındaki afet ekibi, büyük tedirginlik yaşayan hasta ve hasta yakınlarına de destek verdi.

203 yatılı hastanın bulunduğu hastanede, 3 psikiyatri doktoru ile birlikte ilk etapta acil serviste ve yoğun bakım olmak üzere bütün hastalara bire bir psikoterapi uygulandı.

Saldırı anı hastanenin güvenlik kamerasına yansıdı

Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Saldırı Anı Hastanenin Güvenlik Kameralarına Yansıdı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement