Samsun'da Kültür ve Kaz Gecesi düzenlendi - Son Dakika
Güncel

Samsun'da Kültür ve Kaz Gecesi düzenlendi

Samsun\'da Kültür ve Kaz Gecesi düzenlendi

Samsun'un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren Kars Ardahan Iğdırlılar Samsun Derneği tarafından düzenlenen 'Kültür ve Kaz Gecesi' programı gerçekleştirildi. Etkinlikte konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Cengiz, deprem felaketinde hayatını kaybedenlere Allah'tan rahmet diledi ve birliktelik mesajı verdi. Programda Kars ve Ardahan yöresine özgü yemekler servis edildi, Kafkas oyunları sahnelendi ve türküler seslendirildi. Programa birçok önemli isim katıldı ve etkinliğe destek verenlere plaket takdim edildi.

05.02.2024 11:19  Güncelleme: 07:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Samsun'un Atakum ilçesinde faaliyet gösteren Kars Ardahan Iğdırlılar Samsun Derneği tarafından "Kültür ve Kaz Gecesi" programı düzenlendi.

Atakum Belediyesi Düğün Salonu'nda gerçekleştirilen etkinlikte konuşan Dernek Yönetim Kurulu Başkanı Yaver Cengiz, 6 Şubat depremleri nedeniyle iptal edilen etkinliği bu yıl gerçekleştirdiklerini söyledi.

Cengiz, deprem felaketi nedeniyle hayatını kaybeden vatandaşlara Allah'tan rahmet diledi.

Birliktelik mesajı veren Cengiz, "Kars, Ardahan, Iğdır olmak üzere üç şehrin insanları olarak aynı hemşehri derneği altında bir aradayız. Bunu başardığımıza göre ırk, mezhep, dil, renk, görüş, ideoloji her ne derseniz deyin bizi farklı gösteren meselelerin, eğer saygı ve hoşgörüyle yaklaşırsak, aslında bizleri ayıramadığını görürüz." dedi.

Etkinlikte, Kars ve Ardahan yöresine özgü tuzlanıp soğukta kurutulan kaz etiyle yapılan yemek servis edildi, Kafkas oyunları sahnelendi, türküler seslendirildi.

Programa, Atakum Belediye Başkanı Cemil Deveci, İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Yeniden Refah Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı Adem Güney, AK Parti Atakum Belediye Başkanı Adayı Özlem Maraş, Samsun Valiliği Sivil Toplumla İlişkiler Müdürü Sıddık Alagöz ve Ondokuz Mayıs Üniversitesinden Prof. Dr. Deniz Ekinci katıldı.

Programın sonunda Derneğe katkıda bulunan katılımcılara plaket taktim edildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Samsun'da Kültür ve Kaz Gecesi düzenlendi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement