'Sanat Güneşi' İçin Mevlitli Anma - Son Dakika
Güncel

'Sanat Güneşi' İçin Mevlitli Anma

\'Sanat Güneşi\' İçin Mevlitli Anma

'sanat Güneşi' Zeki Müren için ölümünün 17.yıl dönümünde, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki evinde mevlit okutuldu.

24.09.2013 16:24

'sanat Güneşi' Zeki Müren için ölümünün 17. yıl dönümünde, Muğla'nın Bodrum İlçesi'ndeki evinde mevlit okutuldu.

TRT İzmir Stüdyoları'nda, 24 Eylül 1996'da, sahnedeyken fenalaşıp yaşamını yitiren Türk Sanat Müziği'nin duayenlerin Zeki Müren için Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından müzeye çevrilen yaşamının son 10 yılını geçirdiği Bodrum'daki evinde mevlit okutuldu. Mevlite, Türk Eğitim Vakfı (TEV) Genel Müdürü Yıldız Günay, Mehmetçik Vakfı Genel Müdürü Emekli Tümgeneral Tamer Büyükkantarcıoğlu, TEV Başkan Vekili Zühal Dönmezer Çakıroğlu, TEV Genel Müdür Yardımcısı Güsel Bilal, 39 yıldır yaşadığı Avustralya'dan özel olarak gelen oğlu Erkan, gelini Sema Altunç ve torunu Aleyna Altunç ile gelen sanat güneşi Zeki Müren hayranı Osman Kemal Altunç'un da aralarında bulunduğu 500 kişi katıldı.

Zeki Müren Müzesi'nin kaymakamlık ve belediyenin desteği ile düzenlediği anma etkinliği kapsamındaki mevlitte, Bodrum camilerinde görevli imamlar Yüksel Kılınçaslan, Kamil Gürkan ve Fatih Şimşek'in dualar okudu. Mevlit öncesinde Müzeyi ziyaret edenler sanatçının eşyaları ile bol bol hatıra fotoğrafı çektirdi. Bodrumlu ressam Saliha Toprak, yaptığı Zeki Müren tablosunun müzeye bağışladı. Mevlüde katılanlara Zeki Müren'in şarkılarının yer aldığı CD ler armağan edildi.

TEV Genel Müdürü Yıldız Günay, Zeki Müren'in bağışlarıyla bugüne kadar 2 bin 251 öğrencinin burs alarak yararlandığını, her yılda 200 yeni öğrencinin burs almaya devam ettiğini söyledi.

Zeki Müren Güzel Sanatlar Müzesi'nden ise bugüne kadar 2 bin 400 öğrenciyi mezun ettiklerine dikkati çeken Günay, "Zeki Müren sadece sevenleri tarafından değil yeni yetişen genç nesillerimiz tarafındanda asla unutulmayacak. Müren yaşarkende eğitim ve sanat adına büyük bir ışıktı, öldükten sonrada ışık olmaya devam ediyor" dedi.

Sanat güneşini anma etkinlikleri bugün saat 21.00'de Antik Tiyatro'da Zeki Müren Sanatını Koruma Derneği Korosu ve sanatçı Gökhan Sezen'in konseri ile devam edecek. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Sanat Güneşi' İçin Mevlitli Anma - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement