Sanatçı ve Yazarlardan Snowden'a Destek - Son Dakika
Güncel

Sanatçı ve Yazarlardan Snowden'a Destek

Sanatçı ve Yazarlardan Snowden\'a Destek

ABD'de aralarında Russell Brand, Susan Sarandon gibi sanatçı, oyuncu ve yazarın bulunduğu 60'tan fazla ünlü, NSA'nın eski sistem Snowden'a destek bildirisi yayınladı.

11.11.2014 01:13  Güncelleme: 08:10

ABD Ulusal Güvenlik Ajansı'nın (NSA) dünya genelindeki dinleme faaliyetlerini ortaya çıkaran ve ardından Rusya'ya sığınan NSA'nın eski sistem analisti Edward Snowden'a ünlülerden destek geldi.

Bazı yazar, düşünür ve sanatçılar, Edward Snowden başta olmak üzere kamuyu ilgilendiren bilgilerin sızdırılmasına destek veren bildiriye imza attı. 60'tan fazla ünlünün destek verdiği bildiride, "Daniel Ellsberg, Chelsea Manning, Jeremy Hammond ve Edward Snowden" isimlerine yer verilerek "Kendi hayatlarını ve kariyerlerini tehlikeye atarak doğruluk ve adalet için ayağa kalkan ve korkusuzca bilgi sızdıran bu kişiler ile bu bilgileri yayınlayanlara desteğimizi bildiriyoruz" ifadelerine yer verildi.

Bu sızdırmalar sayesinde halkın, ABD hükümeti ve diğer ülkelerin hükümetlerinin işlediği "savaş suçları, yolsuzluk, kitlesel gözetleme ve gücü kötüye kullanma" eylemlerini öğrenme imkanı bulduğunun kaydedildiği bildiride, "bu cesur davranışların, şeffaflığı ve hükümetlerin dönüşmesini sağlayarak dünyayı daha güzel bir hale" getirebileceği belirtildi.

Bildiriye imza atan ünlüler arasında Russell Brand, Susan Sarandon, Slavoj Zizek, Naom Chomsky, Vivienne Westwood, Peter Sarsgaard, M.I.A., Thurston Moore, David Berman, Alfonso Cuaron ve Viggo Mortensen bulunuyor.

Geçen yıl basına sızdırdığı belgelerle NSA'nın Almanya Başbakanı Angela Merkel'in de aralarında olduğu bazı siyasetçileri ve vatandaşları dinlediğini tüm dünyanın öğrenmesini sağlayan Snowden, halen Rusya'da sığınmacı olarak bulunuyor. - New York

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sanatçı ve Yazarlardan Snowden'a Destek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement