Sancak, Osmanlı'nın Gidişini Unutmadı - Son Dakika
Güncel

Sancak, Osmanlı'nın Gidişini Unutmadı

Sancak, Osmanlı\'nın Gidişini Unutmadı

Sırbistan'ın güneyinde bulunan ve çoğunlukla Boşnak nüfusun yaşadığı Sancak bölgesinin Yeni Pazar kentinde, Osmanlı Devleti'nin bu topraklardan ayrılışının 100.yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

08.11.2012 18:17

Sırbistan'ın güneyinde bulunan ve çoğunlukla Boşnak nüfusun yaşadığı Sancak bölgesinin Yeni Pazar kentinde, Osmanlı Devleti'nin bu topraklardan ayrılışının 100. yılı nedeniyle anma etkinliği düzenlendi.

Şehir Kütüphanesi'nde iki gün sürecek etkinliklerin başlangıcında, bölge sakinlerine 100 yıl önce yaşanan acı günler hakkında bilgi verildi.

Yeni Pazarlılar, yapılan sunumlar sayesinde bir zamanlar Osmanlı toprağı olan bu topraklarda yaşananları bir kez daha hatırlarken, aynı zamanda bugün Orta Doğu'da yaşanan olaylar hakkında da bilgi sahibi oldu. Etkinlikler kapsamında yapılan konuşmalarda, Türkiye'nin bölgedeki rolüne de sıkça vurgu yapıldı.

Anma programı kapsamında " Arap Baharı: Tüm yollar İstanbul'a çıkar mı-" adlı kitap da tanıtıldı. Yeni Pazar Kütüphane Müdürü Avdiya Salkoviç tarafından Türkçe'den tercüme edilen çalışma, Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İbrahim Karagül'ün 2011 yılı başından 2012'nin yarısına kadar Arap Baharı ile ilgili yazdığı köşe yazılarından oluşuyor.

Programda konuşan Prof. Dr. Yasin Aktay da Türkiye'nin ekonomik, siyasi ve kültürel gelişimi, Lozan Antlaşması'ndaki Türkiye Cumhuriyeti vatandaşlığı kavramı, Osmanlı'nın çöküşü ve bugünkü demokratik Türkiye'yi anlattı.

Programda ayrıca, Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ve Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın siyasi hayatının anlatıldığı "Bir Liderin Doğuşu: Recep Tayyip Erdoğan" isimli kitabın Boşnakça tercümesi de tanıtıldı.

Muhabir: Medin Haliloviç - Kayhan Gül

Yayıncı: Serkan Fidan - YENİ PAZAR

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sancak, Osmanlı'nın Gidişini Unutmadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement