Şanlıurfa'da 'Dersim Katliamı' Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 'Dersim Katliamı' Protesto Edildi

Şanlıurfa\'da \'Dersim Katliamı\' Protesto Edildi

Tunceli'de, 1938 yılında yaşanan ve 'Dersim katliamı' olarak anılan olayların 75'inci yıldönümü Şanlıurfa'da protesto edildi.

04.05.2013 16:31

Tunceli'de, 1938 yılında yaşanan ve 'Dersim katliamı' olarak anılan olayların 75'inci yıldönümü Şanlıurfa'da protesto edildi. Protestoya katılanlar adına konuşan Hakların Demokratik Partisi Başkanı Mehmet Teke, Dersimli'lerden özür dilenmeli, idam edilen Seyit Rıza'nın itibarı iade edilmelidir dedi.

Hakların Demokratik Partisi il teşkilatı üyesi yaklaşık 100 kişilik kalabalık, Dersim katliamının yıldönümünü protesto etmek için Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de destek verdiği protestoda konuşan Hakların Demokratik Partisi İl Başkanı Mehmet Teke, katliamın üzerinden 75 yıl geçmesine rağmen halen olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını ileri sürerek, Dersim katliamının üzerinde 75 yıl geçti ama katliamın açtığı yaralar hala ilk günkü gibi taze duruyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden on binlerce kişinin katledildiği Dersim katliamı ile ilgili halen ciddi bir inceleme ve araştırma yürütülmüş değildir. Katliam nedeniyle Dersimli'lerden özür dilenmeli, idam edilen Seyit Rıza'nın ise itibarı iade edilmelidir diye konuştu.

Polisin güvenlik önlemi aldığı protestoya katılanlar, basın açıklamasının okunmasının ardından alandan ayrıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 'Dersim Katliamı' Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement