Şanlıurfa'da 'Dersim Olayları' Protesto Edildi - Son Dakika
Güncel

Şanlıurfa'da 'Dersim Olayları' Protesto Edildi

Şanlıurfa\'da \'Dersim Olayları\' Protesto Edildi

Tunceli'de 1938 yılında meydana gelen 'Dersim olayları'nın 75'inci yıldönümü, Şanlıurfa'da protesto edildi.

04.05.2013 15:41

Tunceli'de 1938 yılında meydana gelen 'Dersim olayları'nın 75'inci yıldönümü, Şanlıurfa'da protesto edildi. Protestoya katılanlar adına konuşan Halkların Demokratik Partisi Şanlıurfa İl Başkanı Mehmet Teke, "Dersimliler'den özür dilenmeli, idam edilen Seyit Rıza'nın itibarı iade edilmelidir" dedi.

Halkların Demokratik Partisi il teşkilatı üyesi yaklaşık 100 kişilik grup, Dersim olaylarının yıl dönümünde protesto için Ahmet Bahçıvan İş Merkezi önünde toplandı. BDP Şanlıurfa Milletvekili İbrahim Binici'nin de destek verdiği protestoda konuşan Halkların Demokratik Partisi İl Başkanı Mehmet Teke, 75 yıl geçmesine rağmen halen olayın üzerinin örtülmeye çalışıldığını ileri sürdü. Teke, "Dersim katliamının üzerinde 75 yıl geçti ama katliamın açtığı yaralar hala ilk günkü gibi taze duruyor. Kadın, çocuk, yaşlı demeden on binlerce kişinin katledildiği Dersim katliamı ile ilgili halen ciddi bir inceleme ve araştırma yürütülmüş değildir. Katliam nedeniyle Dersimli'lerden özür dilenmeli, idam edilen Seyit Rıza'nın ise itibarı iade edilmelidir" diye konuştu.

Polisin güvenlik önlemi aldığı protestoya katılanlar, basın açıklamasının okunmasının ardından alandan ayrıldı. - Şanlıurfa

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şanlıurfa'da 'Dersim Olayları' Protesto Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement