Sayan: Müslüman Müslümanın Düşmanı Olmaz" - Son Dakika
Güncel

Sayan: Müslüman Müslümanın Düşmanı Olmaz"

Sayan: Müslüman Müslümanın Düşmanı Olmaz"

Dünya Caferileri Başkanı Hacı Şeyh Sabri Sayan, "Müslüman, Müslümanın düşmanı olmaz" dedi.

29.12.2013 18:24

Dünya Caferileri Başkanı Hacı Şeyh Sabri Sayan, "Müslüman, Müslümanın düşmanı olmaz" dedi.

Avrasya Stratejik Araştırmalar Merkezi'nde düzenlenen konferansta Hacı Şeyh Sabri Sayan ve Prof.Dr. Ferman Demirkol birer konuşma yaptı. Sayan, İslam'ın temel anlamının selamet, birlik ve beraberlik samimiyet olduğunu belirterek şöyle konuştu: "Kur'an-ı Kerim'e baktığımızda yüce Rabbimiz 'Fırkalara bölünmeyin, Allah'ın ipine sarılın' buyuruyor. Hiçbir zaman Müslüman Müslümanın düşmanı olamaz. Kardeşiz. Allah, vatanımız Türkiye'yi afet ve belalardan muhafaza kılsın, iç ve dıştan düşmanlarımıza fırsat vermesin."

Prof.Dr. Ferman Demirkol da yaptığı konuşmada şunları söyledi: "Türkçe, dünyada, İngilizce'den sonra üçüncülüğü zorluyor. Çince, İspanyolca, İngilizce ve Türkçe. Türk milletinin toprakları artık sadece Türkiye değildir, değişmelidir. Biz eskiden Türkiye'de oturup dışarıdaki Türk Cumhuriyetlerine 'Dış Türkler' diyorduk, ama bir müddet sonra belki de Türkiye 'Dış Türkler' olacak."

Sadece nüfus ve toprakla devlet olunmayacağını anlatan Demirkol, sözlerini şöyle sürdürdü: "Bakın Filistin olamıyor. Kimi zaman da devlet oluyorsunuz ama topraklarınızın bir kısmı işgal ediliyor. Dünyanın en stratejik maddesi petrole sahip oluyorsunuz ama topraklarınızın yüzde 20'si işgal altında. Peki topraklarınızı işgalcilerden, emperyalistlerden neden kurtaramıyorsunuz? Azerbaycan bu durumda."

ASAM Müdürü Ömer Özkaya da "Din, birleştirici bir unsur olarak dünya barışına hizmet edebilir ve bu konuda din adamlarına önemli roller düşmektedir" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sayan: Müslüman Müslümanın Düşmanı Olmaz' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement