Seçkin İsimler Rezan Has Müzesi'nde Buluştu - Son Dakika
Güncel

Seçkin İsimler Rezan Has Müzesi'nde Buluştu

Seçkin İsimler Rezan Has Müzesi\'nde Buluştu

Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi'nde Naz Köktentürk'ün "Küstüm Oynamıyorum" başlıklı sergi açılışı görkemli bir kokteylle gerçekleştirildi.

21.11.2013 09:27

Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi'nde Naz Köktentürk'ün "Küstüm Oynamıyorum" başlıklı sergi açılışı görkemli bir kokteylle gerçekleştirildi. Kadir Has Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Can Has ve eşi Rezan Has Müzesi Danışma Kurulu Başkanı Ahu Has'ın ev sahipliğinde düzenlenen kokteyle, Can Has'ın yurtdışında yaşayan kızı Rezan Has, Neslihan Yargıcı ve Aylin Kabasakal başta olmak seçkin davetliler katıldı.

Naz Köktentürk, kişisel bir hikâyeden yola çıkarak, Tarlabaşı'nda yok edilen hayatların çaresizliğini; kısırlaşmış hayatımızda göremediğimiz insanların izlerini takip ederek, yakın geçmişin haykırışını bu sergi ile anlatıyor.

Naz Köktentürk'ün 2 bölümden oluşan 'Küstüm Oynamıyorum' projesi, Tarlabaşı'nda yıkım sürecine kadar geçirdiği altı yılın hikâyesi olarak karşımıza çıkıyor. Siyah-beyaz çekilen fotoğrafların yer aldığı ilk bölüm, Tarlabaşı'nda yaşayan insanların yaşamına dair sanatçının gözlemlerinden oluşuyor. İkinci bölüm ise, tamamen bir çağrışımdan yola çıkarak, yıkım süresinde Street Art sanatçılarının binalara bir başkaldırı olarak yaptıkları 'stenciller'in mekanlar ile birlikte fotoğraflanması sonrası bir diğer Street Art sanatçısı Ari Alpert ile birlikte yine bu fotoğraflar üzerinde yeni bir stencil çalışması yaparak tamamlanan ve Türkiye'de ilk kez uygulanan bir teknikle oluşturulan sekiz fotoğrafı içeriyor. Sergide bu çalışmalara ek olarak, Tufan Dağtekin'nin Augenberg (Göz Dağı) adlı bir 'Digital Art' çalışması da bulunuyor.
Kadir Has Üniversitesi Rezan Has Müzesi'nde 20 Kasım'da başlayan sergi 28 Şubat tarihine kadar ücretsiz olarak görülebilir.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Seçkin İsimler Rezan Has Müzesi'nde Buluştu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement