Sedye Üzerinde Kalp Masajı Yapılan Hasta Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti - Son Dakika
Güncel

Sedye Üzerinde Kalp Masajı Yapılan Hasta Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti

Yozgat Şehir Hastanesine getirilen kalp hastasını sedyeye çıkarak hayatta tutan sağlık görevlisinin çabası günlerce konuşulmuştu. Kötü haber bugün geldi. Mehmet Toprak ancak 15 gün yaşayabildi.

26.02.2018 14:06  Güncelleme: 14:55

Yozgat Şehir Hastanesine getirilen kalp hastasını sedyenin üzerine çıkaran hayatta tutan sağlık görevlisi İsmail Özdemir'in çabası günlerce konuşulmuştu. Yoğun bakımda tedavisi süren Toprak, bugün yaşamını yitirdi.

Sağlık memurunun gayretiyle hayata dönen Toprak, 15 gün sonra yoğun bakım servisinde yaşamını yitirdi.

Kamera kayıtlarına göre, Özdemir, kalp masajına devam ederken diğer görevliler, sedyeyi hastane içine taşıdı. Özdemir, hastayı yaşama döndürmek için müdaheleyi hastane koridorlarında da sürdürdü. Özdemir'in kalp masajını müdahale odasına sürdürmesi sayesinde hastanın kalbi yeniden çalıştı.

Sedye Üzerinde Kalp Masajı Yapılan Hasta Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti


KALP MASAJI HAYAT KURTARIR

Bozok Üniversitesi Tıp Fakültesi Dekanı, Kalp ve Damar Cerrahisi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ferit Çiçekçioğlu, gazetecilere yaptığı açıklamada, doğru yapılan kalp masajının hayat kurtardığını söyledi.

Çiçekçioğlu, "Hastanın hava yolu kapalı ise hava yolunun açılması gerekir. İkincisi de kalp masajıdır. Kalp masajı doğru yapıldığı zaman kesinlikle hayat kurtarır. Masaj en azından acil sağlık ekibi gelinceye kadar devam ettirilmelidir. Düzgün bir şekilde kalp masajıyla hastaneye ulaşan hastaların çoğu kurtarılmaktadır." dedi.

Sedye Üzerinde Kalp Masajı Yapılan Hasta Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Sedye Üzerinde Kalp Masajı Yapılan Hasta Yoğun Bakımda Hayatını Kaybetti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • ailesine sabır: sedye üzerinde kalp masajı sıradışı bir şey değil ki günlerce konuşulmuş ama doktorların yaptığı iş o kadar hafife alınıyor ki ülkemde valla o doktorlar kolay yetişmiyor gidin 1 sene okuyabilecek misiniz bunların aldığı eğitimle sınavlarla doktora giden bir tek kendini hasta zannediyor onlar her gün kaç hasta bakıyor bir de karşısındaki can derdinde canı yanıyor onların da kaprislerini çekiyorlar tüm meslek hayatları boyunca helal olsun 12 4 Yanıtla
  • mert: ıyı yapamamıs o zaman 0 8 Yanıtla
  • Yakup kaygac : Video yanlış Hocam yanlış Bursadaki hasta yaşıyor 2 3 Yanıtla
  • Dolunay64 : Kremin ve ilacın ismi nedir kardeş 1 4 Yanıtla
  • ?: acil odası girişe yakın olmalı. 5 0 Yanıtla
  • spy: Video daki hastane bursa devlet hastanesi ama haberi bilemicem kopyalama olayı aşılmış zannımca.. 0 3 Yanıtla
  • ?: acil müdahale odası hastane girişine uzak değil mi? 0 1 Yanıtla

Advertisement