Şehidin Cenaze Törenine Eşyalarının Olduğu Bavul da Getirildi - Son Dakika
Güncel

Şehidin Cenaze Törenine Eşyalarının Olduğu Bavul da Getirildi

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde şehit düşen Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin için askeri tören düzenlendi. Tören sonunda şehidin bavulu ambulansla memleketine gönderildi.

18.01.2016 10:16  Güncelleme: 10:58

Diyarbakır'ın Sur ilçesinde terör örgütü PKK'ya yönelik operasyonda şehit düşen 29 yaşındaki Jandarma Uzman Çavuş Uğur Şahin için tören düzenlendi. Şehit askerin eşyalarının bulunduğu bavul da cenazenin bulunduğu ambulansa konularak memleketine gönderildi.

ŞEHİDİN ÖZGEÇMİŞİ OKUNDU

Diyarbakır Asker Hastanesindeki törende Şahin'in Türk bayrağına sarılı tabutu, askerlerin omuzlarında katafalka taşındı. Daha sonra şehidin özgeçmişi okundu ve dua edildi.

"ŞAHİN BEDENEN ARAMIZDAN AYRILDI"

Bölge Jandarma Komutanlığında görevli Üsteğmen Burak Tunç Bilek, yaptığı konuşmada, Şahin'in sadece bedenen aralarından ayrıldığını, vatan toprağını kanlarıyla karış karış sulayan kahramanların daima Türk milletinin kalbinde yaşayacağını söyledi.

"GÖREVİMİZE KARARLILIKLA DEVAM EDECEĞİZ"

Son dönemde teröristlerin ülkedeki huzur ve güven ortamını bozmaya çalışarak halk üzerinde korku oluşturmak için yöntem değiştirdiğine dikkati çeken Bilek, "Türk Silahlı Kuvvetleri olarak bölücü terör örgütünün amacına ulaşmasını engellemek ve kanun hakimiyetini sağlamak maksadıyla görevimize daha artan bir inanç, azim ve kararlılıkla devam edeceğiz" diye konuştu.

KARDEŞİ DE SİLVAN'DA ÇAVUŞ

Şehidin Silvan Jandarma Komutanlığında görevli kardeşi Jandarma Uzman Çavuş Serkan Şahin'i yakınları ve meslektaşları teselli etmeye çalıştı.Jandarma Uzman Çavuş Şahin'in naaşı, törenin ardından toprağa verilmek üzere memleketi Adana'ya gönderildi.

ASKER VE SİVİL ÇOK SAYIDA KİŞİ KATILDI

Törene Vali Hüseyin Aksoy, 7. Kolordu Komutanı Korgeneral İbrahim Yılmaz, Bölge Jandarma Komutanı Tümgeneral Musa Çitil, Diyarbakır 2. Birleştirilmiş Hava Harekat Merkez Komutanı Tümgeneral Atilla Darendeli, 16. Mekanize Piyade Tugay Komutanı Tuğgeneral Savaş Beyribey, İl Emniyet Müdürü Adnan Taşdan, Diyarbakır Asker Hastanesi Baştabibi Tabip Albay Doç. Dr. Salim Özenç ile askeri ve sivil erkan da katıldı.


Şehit askerin eşyalarının bulunduğu bavul da cenazenin bulunduğu ambulansa konularak memleketine gönderildi.

Şehidin Cenaze Törenine Eşyalarının Olduğu Bavul da Getirildi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Şehidin Cenaze Törenine Eşyalarının Olduğu Bavul da Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (7)

  • Mert: Allah sabır versin 17 2 Yanıtla
  • Mert: şehitler ölmez vatan bölünmez 4 6 Yanıtla
  • Tayfun Guneş: Watan sag olsun .... son tererıst olmeden bu kan dinmez ... vatan bu bir degil bin can feda olsa yeridir ... baskanlıkla alakası yok bunun bu teror orgutu bitmesse huzur yok ... boy aciz dusunup saga sola catmasın kimse ... teror bitecek .. ya bitecek ya bitecek... 9 1 Yanıtla
  • adana: Allah senin hakini akp den istesin yazık değil mi bu kadar cana 6 3 Yanıtla
  • töröre hayırrr: terörsüz türkiye güçlü türkiye pkk bu yüzden bir maşadır amaç kürtler değil yani 5 2 Yanıtla
  • mehmet34: şehidimin ruhuna el fatiha 2 2 Yanıtla
  • Ayhan vurucu: bu terör tek bir şekilde biter vatanını sevenler bir tarafa sevmeyenler bir tarafa diye en diğer tarafta kalanları tank ile top ile halledecenki bir daha vatan hainligi yapamasın şehitimize Allahtan rahmet büyük Türk milletinin başı sagolsun vatan sagolsun 1 0 Yanıtla

Advertisement