Şehit Kızına Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika
Güncel

Şehit Kızına Devlet Övünç Madalyası

Şehit Kızına Devlet Övünç Madalyası

Şehit İstihkâm Uzman Çavuş Deniz Kaya'nın "Devlet Övünç Madalyası" düzenlenen törenle kızı Yasemin Kaya'ya teslim edildi.

19.03.2013 10:18

Şehitler Günü nedeniyle Valimiz Sayın Özdemir Çakacak'ın Grand Terme Otel'de şehit aileleri ve gaziler onuruna verdiği yemek öncesinde 2009 yılında Van'da mayın patlaması sonucu şehit olan İstihkâm Uzman Çavuş Deniz Kaya'nın "Devlet Övünç Madalyası" kızı Yasemin Kaya'ya teslim edildi.

Törende konuşan Valimiz Sayın Özdemir Çakacak, Çanakkale'de dönemin en güçlü devletlerine karşı yürütülen eşsiz mücadelenin, vatanımızın bütünlüğü ve milletimizin bağımsızlığı söz konusu olduğunda milletimizin neler başarabileceğinin kanıtı olduğunu söyledi.

Tarih boyunca büyük devletler kuran Türk milletinin, her dönemde hür ve bağımsız yaşamayı kendisine şiar edinmiş ender toplumlardan birisi olduğunu ifade eden Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "Hür yaşama arzusuyla, en kıymetli varlığı olan canını seve seve feda eden kahraman bir ecdadın torunlarıyız. Yakın tarihimize baktığımızda bunun en güzel örneğini milletimiz, Çanakkale'de ve Kurtuluş Savaşında yaşamış, "Ya İstiklal, Ya Ölüm!" parolasıyla vatanı, bayrağı ve kutsal saydığı değerleri uğruna binlerce şehit vermiştir." dedi.

Dün vatanımızın kurtuluşu için mücadele veren kahraman güvenlik güçlerimiz, bugün de dünya barışını korumak için çalışmakta, aynı zamanda halkımızın huzur ve güvenliğini, birlik ve beraberliğini bozmaya çalışan iç ve dış mihraklara karşı mücadele vermektedir diyen Valimiz Sayın Özdemir Çakacak şöyle konuştu.

Bu mücadele sırasında bazı vatan evlatları gazi olurken bazıları da hayatını kaybederek şehitlik mertebesine yükselmektedir. Millet olarak, dünyanın gelişmiş devletleri arasında yer alan ülkemizin bu günlere ulaşmasında ve milletimizin bu topraklarda özgürce yaşamasında payı olan şehitlerimize ve kahraman gazilerimize şükran borçluyuz.

Şehit yakınlarına seslenerek, "Şehit Aileleri ve yakınları olarak sizlerin acısını millet olarak her zaman yürekten paylaşıyoruz. Acınız bizim acımız, sıkıntınız bizim sıkıntımız, mutluluğunuz bizim mutluluğumuzdur. Devletimiz sizlerin varlığıyla daha da yükselmeye devam edecektir," dedi.

Şehitlik ve gaziliğin, her ferdin ulaşmak istediği, yüce dinimizce de en yüksek mertebelerden birisi olduğunu dile getiren Valimiz Sayın Özdemir Çakacak; "Gazilerimize ve şehitlerimizin geride bıraktığı emanetlerine sahip çıkmak, onlara destek olarak, daima yanlarında olduğumuzu hissettirmek bizim en ulvi görevimizdir," şeklinde konuştu.

Daha sonra, Şehit İstihkâm Uzman Çavuş Deniz Kaya'ya verilen "Devlet Övünç Madalyası" Valimiz Sayın Özdemir Çakacak tarafından şehidin kızı Yasemin Kaya'ya teslim edildi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şehit Kızına Devlet Övünç Madalyası - Son Dakika


Advertisement