Sekapark'ta Başpehlivan Ahmet Kavakçı - Son Dakika
Güncel

Sekapark'ta Başpehlivan Ahmet Kavakçı

Sekapark\'ta Başpehlivan Ahmet Kavakçı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl beşincisini düzenlendiği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'ni Ahmet Kavakçı kazandı.

17.06.2013 13:08  Güncelleme: 14:25

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi'nin bu yıl 5'incisini düzenlendiği Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nde başpehlivanlığı finalde Cengiz Yüksel'i yenen Ahmet Kavakçı kazandı.

Sekapark Alanı'nda gerçekleştirilen ve zorlu mücadelelere sahne olan güreşlere çeşitli boylardan 665 pehlivan ve 40 başpehlivan katıldı. Zaman zaman yağan yağmura karşın büyük ilgiyle izlenen güreşlerde 2 ton yağ kullanıldı. Sahada 20 kişilik davul zurna ekibi görev yaptı.

Bu yıl Altın kemer sahibi güreşçilerden Karamürselli Aydın Demir onuruna düzenlenen Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşlerini milletvekilleri İlyas Şeker ve Zeki Aygün, Vali Yardımcısı Şükrü Çakır, Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Hamza Yerlikaya da izledi. Güreşlerde Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu Hamza Yerlikaya'ya plaket vererek, yağlı güreşlere olan desteğinden dolayı teşekkür etti.

KIRKPINAR'IN PROVASI YAPILDI

Kırkpınar'dan sonraki Türkiye'nin en büyük yağlı güreş organizasyonu olan Sekapark Altın Kemer Yağlı Güreşleri bir anlamda Ağustos ayında yapılacak Kırkpınar Yağlı Güreşleri'nin de provası oldu. Güreşlere Türkiye'nin önde gelen en önemli başpehlivanları katıldı. Yaklaşık 11 saat süren mücadelede finale Ahmet Kavakçı ve Sezgin Yüksel çıktı.

Zorlu mücadelenin ardından Ahmet Kavakçı rakibi Sezgin Yüksel'i yenerek bu yılki Sekaparka Altın Kemer Yağlı Güreşleri'nin başpehlivanı olmaya hak kazandı. Kavakçı, mücadelenin sonunda rakibi Sezgin Yüksel'in elini öperken Altın Kemeri AK Parti Milletvekili Zeki Aygün'ün elinden aldı. Güreşlerde 14 kategoride dereceye giren güreşçilere de düzenlenen törenlerle madalya ve ödülleri verildi.

Güreşlerde dereceye girenler şunlar:

Baş : Ahmet Kavakçı

Başaltı : Macit Yıldırım

Büyük Orta : Kazım San

Küçük Orta Büyük Boy: Sahali Kurt

Küçük Orta Küçük Boy : Kürşat Korkmaz

Deste Küçük Boy : Şevket Can

Tozkoparan : Talat Uyar

Ayak : Yusuf Yıldırım

Teşvik 2 : Süleyman Çetin

Minik 2 : Serdar Yıldırım

Minik 1 : Serhat Kırık

FOTOĞRAF - Kocaeli/ İzmit

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sekapark'ta Başpehlivan Ahmet Kavakçı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement