Şenocak: "Türkiye Bir Ayıptan Daha Kurtuldu" - Son Dakika
Güncel

Şenocak: "Türkiye Bir Ayıptan Daha Kurtuldu"

Şenocak: "Türkiye Bir Ayıptan Daha Kurtuldu"

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, başörtüsü yasağı ve ilkokullarda 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu düzenlemeyle Türkiye, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulmuş oldu" dedi.

08.10.2013 16:33

Memur-Sen İzmir İl Başkanı Abdurrahim Şenocak, başörtüsü yasağı ve ilkokullarda 'Andımız' uygulamasının kaldırılmasıyla ilgili yaptığı açıklamada, "Bu düzenlemeyle Türkiye, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulmuş oldu" dedi.

Özgürlüklerin önünü tıkayan, vesayetçi, antidemokratik ve darbe kalıntısı yasakların ortadan kaldırılmasına imkan sağlayan düzenlemenin, ülkemizin olgun bir demokrasiye kavuşması açısından önemli bir adım olduğunu söyleyen Şenocak, şöyle konuştu: "Eğitim-Bir-Sen ve Memur-Sen olarak yıllardır kararlı bir şekilde mücadele ettiğimiz, talep ettiğimiz ve eylemlilik süreci geliştirdiğimiz, son olarak da 10 milyon imza kampanyası sonrasında toplanan 12 milyon 300 bin imzayı hükümet yetkililerine sunarak çözüm beklediğimiz ve 18 Mart'ta başlattığımız sivil itaatsizlik eylemiyle fiilen son verdiğimiz yasağın hukuken de kaldırılması, bizleri, teşkilatımızı ve bu yasağın kaldırılmasında katkısı olan milletimizi ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu kararla Türkiye, vatandaşına ikinci sınıf muamelesi yapma ayıbından kurtulmuş oldu."

Kılık kıyafet yönetmeliğinde yapılan değişiklikle başörtüsü özgürlüğünün hukuken teminat altına alındığını ifade eden Şenocak, Türkiye'nin sadece 82 model militarist bir yönetmelikten kurtulmuş olmadığını bundan daha önemli olarak özgürlükçü, insan haklarına ve insan onuruna daha fazla önem veren, yeni ve yıkılmaz bir demokratik iradeyi de hayata geçirdiğini kaydetti.

BİR BIYIK BEŞ KURAL

Kamuda kılık kıyafet düzenlemesinin başörtüsü ile sınırlı tutulmasını bir eksiklik olarak gördüklerini belirten Şenocak, şunları söyledi: "Erkek kamu görevlilerinin de takım elbise, kravat, saç, sakal ve bıyık tanımlaması gibi yasaklardan kurtarılması için mücadelemiz devam edecektir. Zira yürürlükte olan ve bir bıyık için beş kural koyan yönetmelik çağdışıdır. İnsana ve öğretmene değer vermemektedir."

TOPLUMUN BİRLEŞMESİNE DEĞİL AYRIŞMASINA NEDEN OLUYORDU

Tek tip adam yetiştirmenin ritüeli olan andımız uygulamasının kaldırılmasına da değinen Şenocak, sözlerini şöyle sürdürdü: "İlkokulda çocuklara her sabah okutulan andımızın kaldırılması gerektiğini sık sık ifade ettik. Bunun hem pedagojik hem de demokratik gerekçelerini sürekli dile getirdik; bu ülkenin çocuklarını olduğu gibi kabul etmeyen, kimliklerini kendi zihinlerinde tartışılır hale getiren bu uygulamanın toplumun birleşmesine değil, ayrışmasına neden olduğunu defalarca vurguladık. Bu uygulamanın kaldırılmış olmasını, ülkemizin geleceği açısından isabetli bir karar olarak değerlendiriyoruz. Böylece yüzyıla yaklaşan bürokratik vesayetin yıkılışına ve özgürleştirici yeni devlet anlayışının inşasına katkı sağlayan ve öncülük edenlere teşekkür ediyoruz." - İZMİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şenocak: 'Türkiye Bir Ayıptan Daha Kurtuldu' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement