Sevgi Yolu Caddesi Daha Güvenli Hale Geliyor - Son Dakika
Güncel

Sevgi Yolu Caddesi Daha Güvenli Hale Geliyor

Sevgi Yolu Caddesi Daha Güvenli Hale Geliyor

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde 70'li yıllarda yapılan ve ilçe merkezinde kalan kısmı korkuluk çalışmaları ile daha güvenli hale geliyor.

23.12.2016 16:19

Özellikle çocuklar için tehlike arz eden Sulama kanalının Sevgi Yolu caddesi üzerinde kalan 1050 metrelik kısmında DSİ Bölge müdürlüğü ve Sındırgı Belediyesi işbirliği ile korkuluk yapımı tamamlandı. 4 milyonluk proje Kalemderesi Islah çalışmalarının da devam ettiği ilçe de yapılan çalışmaların hem güvenli hem de estetik olmasına özen gösteriliyor. Özellikle dere ıslahlarına ve estetik görünüme önem veren Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş çalışmalarını bu yönde sürdürüyor. Termal turizmle gelişen ilçe genelinde çalışmalar hızla devam ediyor.

Çalışmalar ile ilgili açıklamada bulunan Sındırgı Belediye Başkanı Ekrem Yavaş"Sındırgı ilçemizde termal turizme odaklı çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Kalem deresi Islahı hemen hemen bitmek üzere. İnşallah yılbaşında 1050 metrelik ıslah güzergâhı tamamlandığında Sanayi ve Kocakonak arası birbirine bağlanmış olacak. İki yakası bir araya gelecek inşallah. Daha sonrasında belediyemiz tarafından uygulanacak peyzaj çalışmaları ile bu bölge cazibe merkezi haline gelecek. Sındırgı'nın Balıkesir Caddesi ile Hastane arasını bağlayan, eskiden kanal boyu diye söylenen ama bugün de sevgi yolu caddesi diye adını özellikle koyduğumuz bölgede bulunan sulama kanalında estetik bir şekilde korkuluk çalışmaları gerçekleştiriliyor. Bu cadde üzerinde korkuluk ve alt yapı çalışmalarının tamamlanması ile birlikte yürüyüş yolu, bisiklet yolu ve dinlenme alanları oluşturulacak. Peyzaj çalışmaları ile süslenen cadde içinde bulunan Şevket Barkır Parkı ve sosyal yaşam alanı ile birlikte hoş vakitlerin geçirilebildiği ve rahatça spor yapılabilen bir alan halini alacak. Bugün güvenlik sebebi ile yaptığımız korkuluklar ile beraber yapacağımız çalışmalar neticesinde yeni bir sosyal yaşam alanı kazandırılmış olacak. Bu doğrultuda DSİ bölge müdürlüğümüz ve belediyemiz işbirliği ile korkuluk çalışmaları hızla devam ediyor. Emeği geçenlere başta DSİ bölge müdürümüze teşekkür ediyorum. İlk etapta bu cadde üzerinde gerçekleştirilen korkuluk çalışmaları kademe kademe şehir içinde kalan sulama kanalı kısımlarında da devam edecek. Sındırgı'nın çehresini daha güzel bir hale getirebilmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. Bu doğrultuda halkımızdan gelen talepleri de değerlendirerek birlikte Sındırgı'nın geleceğini inşa ediyoruz. "dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sevgi Yolu Caddesi Daha Güvenli Hale Geliyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement