Sgk'dan Yurtdışı Hizmetler Çalıştayı - Son Dakika
Güncel

Sgk'dan Yurtdışı Hizmetler Çalıştayı

Sgk\'dan Yurtdışı Hizmetler Çalıştayı

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, "Çalıştayın amacı, vatandaşın çok fazla yargıya gitmesinin önüne geçebilmek ve doğru kararlar alarak orta yolu bulabilmek."

06.07.2012 11:38

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) Başkan Yardımcısı Mustafa Kuruca, "Çalıştayın amacı, vatandaşın çok fazla yargıya gitmesinin önüne geçebilmek ve doğru kararlar alarak orta yolu bulabilmek. Yani ilişkilerin sağlıklı bir zeminde yürümesini sağlamak" dedi.

SGK, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ile Yıldırım Beyazıt Üniversitesi'nin ortaklaşa gerçekleştirdiği "Yurtdışında Yaşayan Vatandaşlarımızın Sosyal Güvenliklerine İlişkin Yargı Karaları ile SGK Uygulamalarının Karşılaştırılması Çalıştayı" yapıldı. Ankara Ramada Hotel'de yapılan toplantıya çok sayıda yargı mensubu, akademisyen ve SGK uzmanı katıldı. Açılış konuşmasını yapan SGK Başkan Yardımcısı Kuruca, SGK'nın son yıllarda önemli değişiklikler yaşadığını belirterek, "Bu dönüşüm içerisinde 5510 sayılı kanunun pek çok maddesi değişikliğe uğradı. Uygulamada karşılaştığımız sorunlar ve bunların yeni düzenlemeyle uygulanmaya yön vermesini sağlamak için yurtdışı hizmet borçlanması SGK'nın önemli işlevlerinden bir tanesi" dedi. Çalıştayın amacının vatandaş ile SGK arasındaki itilafları ortadan kaldırmak olduğunu vurgulayan Kuruca, "Amaç, çok fazla yargıya gitmelerinin önüne geçebilmek ve doğru kararlar alarak orta yolu bulabilmek. Yani ilişkilerin sağlıklı bir zeminde yürümesini sağlamak" ifadelerinde bulundu. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sgk'dan Yurtdışı Hizmetler Çalıştayı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement