Sığınmacıların Otogardaki Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika
Güncel

Sığınmacıların Otogardaki Bekleyişi Sürüyor

Sığınmacıların Otogardaki Bekleyişi Sürüyor

Suriyeli sığınmacıların, Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'ndaki bekleyişi dünden beri sürüyor. Sığınmacılar, geceyi sokakta, yerlerde, camilerde geçirdi.

16.09.2015 08:57  Güncelleme: 09:44

Dün, Avrupa'ya gitmek umuduyla Bayrampaşa'daki Büyük İstanbul Otogarı'na akın eden Suriyeli sığıunmacıların bekleyişi sürüyor. Yaşanan sefillik ise diz boyu!

Geceyi otogardaki Cumhuriyet Camii'nin içerisinde ve çevresinde geçiren sığınmacılara Türk Kızılay'ı da su ile gıda maddesi dağıttı.

"GİTMEK İSTİYORUZ"

Saat 07.30 sıralarında sığınmacılardan bir grup caminin önündeki yolda toplanarak alkışlarla Arapça ve Türkçe slogan attı. 'Gitmek İstiyoruz' şeklinde atılan sloganlarla birlikte oturma eylemi yapan grubun ön tarafında Suriyeli çocuklar Türk Bayrağı açtı.

Sığınmacıların bekleyişi ile birlikte çevik kuvvet polislerinin de otogarda aldığı önlemler de sürüyor.

EDİRNE'DE DE BEKLEYİŞ SÜRÜYOR

Avrupa'ya gitme umuduyla Yunanistan sınırındaki Edirne'ye yürüyerek gelen ancak jandarma ve polis ekiplerince otoban gişelerine 1 kilometre kala durdurulan Suriyeli mültecilerin bekleyişi sürüyor. Durduruldukları yol kenarındaki tarlalık alana dağılan yaklaşık 800 kişilik mülteci grubu geceyi tarlada uyuyarak geçiriyor.

"ÖLÜRÜZ AMA İSTANBUL'A DÖNMEYİZ"

Yanlarındaki bebek ve çocuklarıyla 18 derece olan havada uyumaya çalışan mültecilere İHH ve AFAD Edirne ekiplerince battaniye dağıtıldı. Dört aylık Nesim isimli bebeğini battaniyeye sararak ısıtmaya çalışan Suriyeli baba, Yunanistan'a gitmek istediklerini, ancak polislerin kendisine izin vermediğini söyledi.

Suriyeli mültecilerden Ahmet Latif ise tek isteklerinin Avrupa ülkelerine gitmek olduğunu ifade ederek, "Edirne'ye geldik, ancak polis bizi salmıyor. Bizde geceyi burada tarlada uyuyarak geçiriyoruz. Bizi buradan kimse gönderemez. Burada ölürüz, ama yeniden İstanbul'a dönmeyiz" dedi.

Bazı mültecilerde ateş başında oturarak soğuktan korunmaya çalıştı. Jandarma ekipleri de güvenlik tedbirlerini arttırdı. Gece gruptan ayrılmak isteyenlere de izin verilmedi.



EDİRNE'YE 2 BİN SURİYELİ GELDİ

Otobandaki 800 kişilik mülteci grubunun yanı sıra şehir otogarı ve kent merkezindeki parkta da yaklaşık 2 bin Suriyeli'nin olduğu belirtildi. Polis ve jandarma ekiplerince dün geceden itibaren otobüslerle geri gönderilenlerin sayısının ise 4 bin 500 olduğu bildirildi.



Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sığınmacıların Otogardaki Bekleyişi Sürüyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (9)

  • ankara: ULKEMIZI somurdunuz yediniz bitirdiniz gidin artik ta halkimizda rahatlasin devletin kasalari bosaldi bi taraf caliyor bi taraf yiyor 17 1 Yanıtla
  • sfg: rabbim bu insanlari sokaga döken o herife kahretsin. kendi saadeti icin milyonlarca aile yakti. 15 2 Yanıtla
  • Si: Adamlar haklı kendi vatandaşı perişan bir ülkede kalmanın anlamı yok 9 1 Yanıtla
  • halil: Türkiye avrupanın yıldızı olacak bir gun 7 2 Yanıtla
  • rico: Açın kapıları gitsinler en azından istedikleri olmuş olur güvenliklerini gidecekleri yere kadar sağlayıp istedikleri yerde bırakın bu şekilde daha çok eziyet oluyor. 6 0 Yanıtla
  • HASAN PEKBEY: müslümanlık yılın bir ayı deyil eyyyyyy belediyeler ,biriniz sığınmacı kardeşlerimize aş evi açmadınız.nerde ramazanda her köşe başında olan iftar çadırlarıı nerrrdeee!!! sizden vazgeçtim bir tane sivil toplum üyesi,bir tane kızılay elemanı,afat elemanı vs vs vs yoksunuz nerdesiniz İNSANLIK... 4 1 Yanıtla
    meto: Daha napsın bu ülke iyi hoş konuşuyonda türkiye kapılarını açmış peki başka hangi müsluman devleti bu insanlara sahip çıktıki Allah ulkemize devletimize zeval vermesin 1 0
  • Rahm: Umut taciri Almanya sayesinde Ve yüzbinlerce suriye istilasıyla Edirne yeni bir hatay olabilir... 3 1 Yanıtla
  • tarik: bu kadar insan terörle mücadele etse terör ortadan kalsa. Allah göstermesi öyle bor durum olsa kendi toprağımda vatanimda ölmeyi tercih ederim 1 0 Yanıtla

Advertisement