Siirt Camide İmam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü - Son Dakika
Güncel

Siirt Camide İmam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü

Siirt'in Eruh İlçesi'nde özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan 43 yaşındaki Münir Tekin, 5 ay önce Çarşı Cami imamının bir soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra açılan sınavına girdi.

17.08.2017 09:33

Siirt'in Eruh İlçesi'nde özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan 43 yaşındaki Münir Tekin, 5 ay önce Çarşı Cami imamının bir soruşturma nedeniyle görevinden alınmasından sonra açılan sınavına girdi. Sınavda başarılı olan Tekin, İl Müftülüğü tarafından Çarşı Cami imamı olarak atanırken, kayyum atanan Eruh Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından hibe edilen kepçeyi kullanan olmayınca gönüllü olarak kepçe operatörlüğünü de yapmaya başladı. Camide imamlık, Belediede ise gönüllü kepçe operatörlüğü yapan Münir Tekin, "Benim için öncelik ibadettir. Bunu yerine getirdikten sonra belediye çalışmalarına yardımcı oluyorum. Namaz saatlerinde camiye gelerek ezan okuyorum ve cemaatle birlikte namaz kılıyorum, diğer vakitlerde ise gerektiğinde kepçede çalışıyorum" dedi. Eruh İlçesinde yol yapım ihalesi alan özel bir şirkette kepçe operatörü olarak çalışan Münir Tekin, 5 ay önce Çarşı Camii imamının, bir soruşturması kapsamında görevinden alınması üzerine açılan sınava girdi. Sınavda başarılı sonuçlar elde eden Tekin, Siirt Müftülüğü tarafından Çarşı Camii imamlığı görevine atandı. Camii'de göreve başlayan Tekin, kısa zamanda vatandaşların takdirini topladı. Bu süreçte İçişleri Bakanlığı tarafından görevden alınan DBP'li Belediye başkanı yerine kayyum atanan Eruh Belediyesi'ne Ankara Büyükşehir Belediyesi'nce bir kepçe hibe edildi.

İMAMLIKTAN ARTA KALAN ZAMANLARDA KEPÇE KULLANIYOR

Hibe edilen iş makinasının Ankara'dan getirilerek belediyeye teslim edilmesinin ardından, Eruh'ta bu makinayı kullanabilecek operatör arayışı başladı. Yapılan araştırmada köyleriyle birlikte 19 bin 674 kişilik nüfusu olan Eruh'ta, sadece İmam Münir Tekin'in iş makinasını kullanabileceği tespit edildi. Bunun üzerine belediyeye davet edilen Tekin'e iş makinasının operatörlüğünü yapması teklif edildi. Eski mesleği olan iş makinası operatörlüğü görevini kabul eden Tekin, bu iş karşılığında herhangi bir ücret istemediğini söyledi. Kepçe operatörlüğü görevini kabul ettikten sonra yoğun bir iş temposuna başlayan Tekin, sabah erken saatlerde kalkarak Çarşı Camii'ne gidip ezan okuyarak cemaate namaz kıldırırken, daha sonra belediyeye giderek, gönüllü kepçe operatörlüğü yapıyor. Namaz vakitlerinde kepçe operatörlüğüne ara veren Tekin, Camii'deki işini bitirdikten sonra yeniden görev yerine dönüyor.

ÖNCELİKLİ HEDEFİM İBADET

Müezzinlik ve imamlık görevlerinden önce ağır iş makinası operatörlüğü yaptığını belirten Tekin, "Çarşı Camii'ne atandıktan sonra operatörlüğe ara verdim. Eruh Belediyesi'ne yeni gelen kepçeyi kullanacak kimse olmadığından bana böyle bir teklifte bulundular. Ben de kabul ettim. Cami'de ezan okuyup, namaz kıldırdıktan sonra kepçe operatörlüğünü gönüllü yapıyorum. Belediye'den herhangi bir ücret almıyorum. Beni kepçe kullanırken gören vatandaşlar beni hayranlıkla izliyorlar. Eruh Belediyesi'nin yaptığı birçok çalışmada benim izim var. Belediye ihtiyaç duyduğu zamanlarda beni arayarak gelmemi istiyor. Ben de iş makinası ile çalışmalar yapıyorum. Yol çalışmasının yanı sıra hafriyat, kaldırım, okul çevre düzenlemesi, park çevre düzenlemesi gibi birçok işte çalışıyorum. Eruh halkı benim bu gösterdiğim gayretten dolayı memnun, ben de çok memnunum. Benim için öncelik ibadettir. Bunu yerine getirdikten sonra Belediye çalışmalarına yardımcı oluyorum. Namaz saatlerinde ezan okuyorum, cemaatle birlikte namaz kılıyor ve ibadetimizi yapıyoruz. Ramazan ayında ilim almak isteyen gençlere ve çocuklarımıza din ile alakalı dersler veriyorum. Benim öncelikli hedefim ibadet, daha sonra hizmettir"dedi.

ERUHLU VATANDAŞLAR MEMNUN

Sabah kendilerine cemaate namaz kıldıran imamın, boş zamanlarında kepçe operatörlüğü yaptığını gören Eruhlular da yapılan çalışmalardan memnun olduklarını söyledi. Tekin'in gösterdiği gayretin örnek olduğunu belirten vatandaşlar, "Eruh Belediyesine yeni gelen kepçe, kullanacak kimsenin olmamasından dolayı boşta kaldı. Bundan ötürü bazı hizmetler aksadı. Bu kepçe ilk geldiğinde ilçe turu yaptırıldı ve bir daha görmedik. Daha önce operatörlük yapan imama bu teklif gittiğinde herkes, 'İmam adam kepçe mi kullanacak? diye yadırgadı. Ancak kendisi kabul etti ve şu an ilçe için kepçe başında hizmet veriyor. Diğer yandan bizim ibadetimize yardımcı oluyor"diye konuştular..

Siirt Camide İmam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü
Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt Camide İmam, Belediyede Gönüllü Kepçe Operatörü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement