Siirt'te 31 Kamu Görevlisinin Ilk Duruşmasında Gerginlik - Son Dakika
Güncel

Siirt'te 31 Kamu Görevlisinin Ilk Duruşmasında Gerginlik

Siirt\'te 31 Kamu Görevlisinin Ilk Duruşmasında Gerginlik

Siirt'te 31 kamu görevlisinin ilk duruşmasında gerginlikSİİRT'te PKK/KCK bağlantısı gerekçesiyle daha önce haklarında dava açılan, bir kısmı KHK ile açığa alınan ve bir kısmı da meslekten ihraç edilen 31 kamu personelinin ilk duruşmasında gerginlik yaşandı.

09.11.2016 14:30

Siirt'te 31 kamu görevlisinin ilk duruşmasında gerginlik

SİİRT'te PKK/KCK bağlantısı gerekçesiyle daha önce haklarında dava açılan, bir kısmı KHK ile açığa alınan ve bir kısmı da meslekten ihraç edilen 31 kamu personelinin ilk duruşmasında gerginlik yaşandı. KESK Genel Başkanı Lami Özgen, HDP Siirt Milletvekili Besime Gonca ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan'ın da katıldığı duruşma için Adliye önünde bekleyenler ve polis arasında gerginlik yaşandı.

Siirt merkezde daha önce haklarında dava açılan ve bir kısmı OHAL kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararnameler ile PKK/KCK bağlantısı iddiasıyla açığa alınan ve bir kısmı da meslekten ihraç öğretmen ve sağlık çalışanlarından oluşan 31 kamu personelinin ilk duruşması bugün Siirt 1.Ağır Ceza Mahkemesinde görüldü. Duruşmaya, tutuksuz yargılanan 31 sanık, KESK Genel Başkanı Lami Özgen, HDP Siirt Milletvekili Besime Gonca ve Siirt Belediye Başkanı Tuncer Bakırhan ile çok sayıda sendika üyesi katıldı. Kimlik tespitlerinden sonra 31 sağlık personeli ve öğretmenin ifadeleri alındıktan sonra duruşma 31 Ocak 2017 tarihine ertelenirken, duruşmaya katılanlar ile adliye önünde güvenlik önlemi alan polis memurları arasında gerginlik yaşandı. Duruşmayı izleyen KESK Genel Başkanı Lami Özgen, HDP'li Gonca ve Belediye Başkanı Bakırhan, adliye çıkışında kordon oluşturan polislerin arından geçerken, polis yetkilileri ile sözlü tartışma yaşandı. HDP'li Gonca, Özgen ve Bakırhan ile beraberindekilerin basın açıklaması yapmak istemelerine karşın polis yetkilisi, kamusal alanda basın açıklamasının yapılmasının yasak olduğunu söyledi. Bunun üzerine KESK Genel Başkanı Özgen, açıklama yapmayacaklarını ancak, polisin oluşturduğu kordondan geçmeyeceklerini belirtmesine rağmen, sözlü tartışma devam ederken, KESK üyeleri polis kordonundan geçerek, sessiz bir şekilde dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Siirt'te 31 Kamu Görevlisinin Ilk Duruşmasında Gerginlik - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement