Sındırgı'da Kar Yağışı Ağaçlara Zarar Verdi - Son Dakika
Güncel

Sındırgı'da Kar Yağışı Ağaçlara Zarar Verdi

Sındırgı\'da Kar Yağışı Ağaçlara Zarar Verdi

Balıkesir'in Sındırgı ilçesinde iki hafta boyunca aralıklarla yağdıktan sonra üç gün önce kesilen kar yağışı, yüzlerce ağaca zarar verdi.

19.01.2015 16:29  Güncelleme: 16:35

Necip KARATUNA/SINDIRGI (Balıkesir), DHA)- BALIKESİR'in Sındırgı İlçesi'nde iki hafta boyunca aralıklarla yağdıktan sonra üç gün önce kesilen kar yağışı, yüzlerce ağaca zarar verdi. Öncelikle yol kenarlarında bakım çalışması yapılacağını belirten Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, vatandaşlara orman konusunda eğitim vereceklerini, ayrıca ekonomik değeri olan fıstık çamlarında profesyonel ekiple çalışma başlatacaklarını söyledi.

Seydan ve Ulus Dağı, Şahinkaya ve Kertil bölgelerindeki ormanlık alanlar ile bazı yerleşim yerlerinin yakınlarında bulunan özellikle yüzlerce fıstık çamı ağacı, kar yağışında zarar gördü. Kar birikintisinin ağırlığına dayanamayan çok sayıda kızılçam, karaçam ve fıstık çamı ağacı, dallarından, gövdelerinden kırıldı. Bazı ağaçlar ise köklerinden devrildi. İlçede 75 bin 331 hektarlık ormanlık alanın bulunduğunu belirten Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, devrilen ağaçların bazı orman yollarını kapattığını söyledi. Yol kenarlarındaki ağaçların zamanında temizlenemediğini belirten Sındırgı Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, öncelikle Kütahya ve Kertil yolunda yol kenarı bakımlarının projelendirileceğini belirti. Kütahya ve Kertil yolundaki ağaçların seyrekleştirilip tıraşlanacağını söyleyen Demir, "Yol kenarındaki ağaçlar emniyet şeridi için de kaldırılmalıydı. Bu zamanında yapılmadığı için yağışlarda sıkıntılar yaşandı. İlçeye bir yıl önce atandım. Yapılacak epey iş var. Son yağışlarda 10-15 bin metreküp ağaç tahrip oldu. İlk etapta temizleme çalışmalarına başlayacağız" dedi.

EĞİTİMİN ÖNEMİNİ VURGULADI

Kurumları ile vatandaşların ilişkilerinin iyi düzeye getirdiklerini belirten Demir, "Fidan dikimi gibi çalışmalara öğrencileri de davet edeceğiz. Orman mahallelerinde yaşayan vatandaşlara muhtarlara, çobanlara, öğrencilere yönelik orman sevgisi, orman yangınlarına karşı alınması gereken tedbirler gibi konularda eğitim seminerleri düzenleyeceğiz" diye konuştu.

FISTIK ÇAMINDA VERİM ARTTIRMA HEDEFİ

Fıstık çamının ekonomik getirisine ve önemine dikkat çeken Orman İşletme Müdürü Bekir Doğan Demir, "Fıstık çamlarının bakımı, budanması, seyrekleştirilmesi konularında profesyonel ekiple çalışacağız. Destek alacağımız ekip, ilçede bu işle ilgili vatandaşları eğitecek işleri eğitimli vatandaşlar yapacak. Amacımız verimliliği arttırmak. Yüzde 50 arttırabilirsek başarılı olduğumuz anlamına gelir" dedi. Demir, yıl içinde 14 kilometre orman yolu yapmayı hedeflediklerini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sındırgı'da Kar Yağışı Ağaçlara Zarar Verdi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement