Sırbistan'dan Almanya'ya İade Edilen Türk Mahkum Serbest Bırakıldı - Son Dakika
Güncel

Sırbistan'dan Almanya'ya İade Edilen Türk Mahkum Serbest Bırakıldı

Sırbistan\'dan Almanya\'ya İade Edilen Türk Mahkum Serbest Bırakıldı

Sırbistan'da trafik kazasına ölüme sebebiyet vermekten tutuklanan Murat Kaya, iade edildiği Almanya'da serbest bırakıldı.5 Temmuz 2009 tarihinden beri Sırbistan'da tutuklu bulunan ve 6 Şubat'ta Almanya'ya iade edilen Murat Kaya, özgürlüğüne kavuştu.

28.02.2012 12:07

Sırbistan'da trafik kazasına ölüme sebebiyet vermekten tutuklanan Murat Kaya, iade edildiği Almanya'da serbest bırakıldı.

5 Temmuz 2009 tarihinden beri Sırbistan'da tutuklu bulunan ve 6 Şubat'ta Almanya'ya iade edilen Murat Kaya, özgürlüğüne kavuştu.

Bochum'da mahkeme karşısına çıkan Kaya, cezasının üçte ikisini çektiği için şartlı olarak tahliye edildi.

Almanya'dan Türkiye'ye izine giderken Sırbistan'ın Vranje kenti yakınlarında ölümlü bir trafik kazasına sebebiyet vermekten tutuklanan Murat Kaya, 32 aylık mahkümiyetin ardından özgürlüğüne kavuştu. Uzun uğraşlar sonunda 6 Şubat'ta Almanya'ya iade edilen Kaya, dün Bochum'da çıkarıldığı mahkeme tarafından savcının cezasının üçte ikisini çektiği için tahliye istemesi üzerine, şartlı olarak salıverildi.

YERİ ÖPTÜ

Bochum Cezaevi'nden çıktıktan sonra evine gelen Murat Kaya, göz yaşları içerisinde evinin merdivenlerini öptü. Ailesi ile duygu dolu anlar yaşayan Kaya,anne ve babasının ayaklarına kapanarak, "ahtım vardı, izin verin ayaklarınızı öpeyim bugünü çok bekledim"dedi.

AİLESİNE KAVUŞTU

Yaklaşık 2,5 yıllık mahkümiyetin ardından ailesine kavuşan Murat Kaya,çok mutlu olduğunu söyledi.Mahkumiyet günlerini "acı dolu günler" olarak nitelendiren Murat Kaya,Sırbistan'da cezaevi günlerinde yaşadığı sıkıntıları dile getirdi.

"En çok evlatlarımı ve yuvamı özledim. Evimin her şeyini kendi ellerimle yapmıştım. 6 aylık torunumu daha kucağıma bile alamadım. Eşimin hastalığı ve her gelişinde hapishanede bayılmaları beni çok yıprattı. Ölüm olsa 40 gün yas tutarsın biter, 32 ay her gün yas dolu geçti. Allah cezaevindeki diğer mahkümları da kurtarsın. Çok çekenler var içerde. Özgürlüğüme kavuştuğum için çok mutluyum. Her şey hala hayal gibi. Algılıyamıyorum, şaşkınım. İsimleri unutmuşum. Zamanla alışırım herhalde"diye konuştu.

OĞLUNUN DÜĞÜNÜNE YETİŞTİ

Oğlu Ümit Kaya'nın 31 Mart'ta gerçekleşecek olan düğününe yetiştiği için ayrı bir mutluluk yaşadığını ifade eden Murat Kaya,"En çok ona seviniyorum. Oğlum 'sen çıkmadan düğüm yapmayacağım' diyordu. 2,5 yıldır nişanlılar. Kendi acılarımı unutum onları düşünüyordum. Artık sıkıntılı günler geride kaldı. Bu saatten sonra çevreme ve dostlarıma yardım için çalışacağım "dedi.

ŞÜKÜR KAVUŞTUK

Eşinden ayrı geçen 32 ayı "32 yıl" gibi nitelendiren Güllü Kaya ise eşine sarılarak, "Kötü günler geride kaldı. Allah bizi bir daha ayırmasın. Hapishanede bulunan diğer kader mahkümlarını da Allah kurtarsın. Benim ve çocuklarım için çok acı dolu günlerdi. Şükür evine geldi" diyerek duygularını dile getirdi.

Güllü Kaya eşinin tutuklu kaldığı süre boyunca kendisine destek veren herkese teşekkür etti.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sırbistan'dan Almanya'ya İade Edilen Türk Mahkum Serbest Bırakıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement