Şırnak Üniversitesi'nde Tübitak Projeleri Anlatıldı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Üniversitesi'nde Tübitak Projeleri Anlatıldı

Şırnak Üniversitesi\'nde Tübitak Projeleri Anlatıldı

Şırnak Üniversitesi’ndeki akademisyenlerine yönelik TÜBİTAK 2237 programı kapsamında 2 gün sürecek olan eğitim programının startı verildi.

08.04.2015 17:15
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Şırnak Üniversitesi'ndeki akademisyenlerine yönelik TÜBİTAK 2237 programı kapsamında 2 gün sürecek olan eğitim programının startı verildi.

TÜBİTAK 2237 Proje Eğitimi Etkinliklerini Destekleme Programı çerçevesinde "Sosyal Bilimlerde Araştırma Projesi Hazırlama ve Yürütüme Eğitimi" Şırnak Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi konferans salonunda başladı.

Programa, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Nuri Nas, rektör yardımcıları, Kırklareli Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Mehmet Dalkılıç, Dokuz Eylül Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özlem Çakır, Uludağ Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Doç. Dr. Ahmet İpek ve çok sayıda akademisyen katıldı.

Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Nas, toplantıda yaptığı konuşmasında, kentin gelişmişlik endeksinde yatırım alma oranında en son sıralarda bulunduğunu söyledi. Üniversite tarafından yürütülecek projeler sayesinde bunu aşacağını söyledi. Nas, "Bu eğitimle daha çok proje üreteceğimize inanıyorum. Eğitim için Bursa, İzmir ve Kırklareli'nden hocalarımız geldi. Kendilerine teşekkür ediyorum. Ben de hocalarımızla daha önce çalışmıştım. TÜBİTAK'ta 5 yıl çalıştım. Bundan böyle TÜBİTAK'tan çok büyük destek alacağımızı, hakkımız olanı alacağımıza inanıyorum. Tabi şimdiye değin bu kaynakları yeterince alamadığımız aşikar. Bunun nedeni de yeni bir üniversite olmamızdan ve birçok arkadaşımızın doktora çalışmasını yeni yeni bitirme veya bitmek üzere olmasına bağlıyorum. TÜBİTAK projelerinin çok nitelikli olması gerekmektedir. Tabi bu birçok araştırmacıyı korkutuyor olsa da bunu cesaretle ve nitelikli projelerle aşacağınıza inanıyorum" dedi. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak Üniversitesi'nde Tübitak Projeleri Anlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement