Şırnak Üniversitesi'ndeki Bahar Şenlikleri İptal Edildi - Son Dakika
Güncel

Şırnak Üniversitesi'ndeki Bahar Şenlikleri İptal Edildi

Şırnak Üniversitesi\'ndeki Bahar Şenlikleri İptal Edildi

Şırnak Üniversitesi'nce (ŞÜ) düzenlenecek olan 4. bahar şenlikleri, Soma’da yaşanan olayın ardından iptal edildi.

14.05.2014 17:14

Şırnak Üniversitesi'nce (ŞÜ) düzenlenecek olan 4. bahar şenlikleri, Soma'da yaşanan olayın ardından iptal edildi.

ŞÜ Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz, geleneksel hale getirdikleri bahar şenliklerinin Soma'daki olayın ardından öğrencilerin isteğiyle iptal edildiğini söyledi. Yas henüz ilan edilmeden öğrencilerin yas kararı almaları nedeni ile kendilerini kutladığını ifade eden Rektör Akmaz, "Henüz yas programı alınmadan, öğrenciler bu sabah beni aradılar ve hocam bu ortamda etkinlik düzenleyemeyiz demeleri bize büyük bir onur ve gurur verdi. Bütün öğrencilerimizin bu noktada gözlerinden öpüyorum ve hassasiyetlerini kutluyorum. Bu açılış programından sonra ikram edeceğimiz pilavı Soma'da şehit olan işçilerimizin ruhuna atfen, ondan hasıl olacak ecir ve sevabı onların ruhuna atfediyoruz. Buradaki ilahiyat fakültesindeki dekanımızdan ve hocalarımızdan istirham ediyorum. Birkaç hatim dağıtın. Müftümüz ve hocalarımla görüşelim. Cuma günü namazdan önce Merkez Camisi'nde mevlit ve hatim duasıyla bu yılki bahar şenliklerimizi hitama erdirelim. Bu kararımız somadaki kardeşlerimizin acısına bir merhem olabilirse, bizim sevincimiz olur. Allah bu acılara karşı sevinç yaşatacak anlar nasip etsin" dedi.

ŞÜ Öğrenci Konseyi Başkanı Ömer Kulpu da Soma'daki ailelerin acısı varken etkinlik düzenlemeyeceklerini kaydederek, "Ülke ve dünya gündemine oturan Manisa Soma'da yaşam mücadelesi veren emekçi kardeşlerimizin vefat haberiyle sarsılmış durumdayız. Buradan şehit emekçi kardeşlerimizin ailelerine başsağlığı diliyoruz. Yaralılara acil şifalar diliyoruz. İşçi kardeşlerimizin aileleri bu durumdayken bizim burada eğlence yapması ne vicdani ne de ahlakidir" dedi.

Öte yandan kentte resmi kurumlar bayrakları yarıya indirirken, bazı iş yerleri Soma'daki işçiler için yazı yazdı. - ŞIRNAK

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Şırnak Üniversitesi'ndeki Bahar Şenlikleri İptal Edildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement