Şırnak Üniversitesi Rektörü, Mühendislik Öğrencileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika
Güncel

Şırnak Üniversitesi Rektörü, Mühendislik Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Şırnak Üniversitesi Rektörü, Mühendislik Öğrencileriyle Bir Araya Geldi

Mühendislik Fakültesi öğrencileri, düzenlenen bir toplantı ile Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ali Akmaz'la tanıştı.

10.11.2013 16:16  Güncelleme: 16:14

Mühendislik Fakültesi konferans salonunda düzenlenen tanışma toplantısında konuşan Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Gürol Okay, Diyarbakır Lice doğumlu, ABD'de Arkansan Üniversitesi'nde öğretim üyesi ve mikro cerrahisinde dünyanın bir numarası olan Gazi Yaşargil'i örnek vererek istendiğinde ve yeterince çaba sarf edilirse öğrencilerinin de birer Gazi Yaşargil olabileceğinin altını çizdi.

Ardından öğrencilere hitabeden Rektör Prof. Dr. Ali Akmaz, 1978 yılında akademisyenlikle başladığı kariyer hayatından örnekler vererek, "ben sizlerde kendi yaşamımı görüyorum" diyerek, kendisinin de aynı ekonomik ve eğitim süreçlerinden geçtiğini anımsattı.

Rektör Prof. Dr. Akmaz, üniversitelerin kalıcı bilgilerin edinildiği, birikimli ve performansa dayalı bilgilerin alındığı yerler olduğunun altını çizerek; "sizler, şuan okuduğunuz bölümlerden en üst düzeyde bilgi almak durumundasınız. Hem kalifiye ve kaliteli-kalıcı bilgi almak hem de ülkemizde artık her 100 kişiden ancak 14'ü kamuda iş bulabildiğinden sizlerin bu ilk 14 kişi arasına girmeniz gerekiyor. Bundan dolayı da elinizden geldiğince derslerinize zaman ayırmanız ve çalışmanız gerekiyor. Bunun yanı sıra üniversitelerde her türlü düşünce, farklı görüş olabilir. Ancak bu görüş ve düşünceler birbiriyle çatışmamalıdır. İdeolojik saplantılara girmeden herkes görüşünü rahatlıkla açıklayabilir. Hz. Peygamberimiz, Mekke'yi Fethederken bile kimi rivayetlere göre 6, kimisine göre de 8 kişi yaşamını yitirmiş. Hiçbir düşünce, fikir savaşla, şiddetle, kavgayla savunulamaz. İnsan beyni tahakküm altına alındığında orada kan ve zulüm vardır. Biz öğrencilerimize ne yapsak azdır. Bu amaçla zaten kampus arazimizde sosyal ve sportif alanlara çok fazla yer verdik. Bundan böyle öğrenci kulüplerimizi daha da güçlendireceğiz. Öğrencilerimizin, kampusumuz bitene kadar sportif etkinliklerini sürdürebilmeleri için Spor İl Müdürlüğü ile de protokol imzaladık" diye konuştu.

Toplantının son bölümünde ise Rektör Prof. Dr. Akmaz, öğrencilerimizin sorularını cevaplandırdı.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Şırnak Üniversitesi Rektörü, Mühendislik Öğrencileriyle Bir Araya Geldi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement