Şırnak Valisi İpek, Olayların Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika
Güncel

Şırnak Valisi İpek, Olayların Bilançosunu Açıkladı

Şırnak Valisi İpek, Olayların Bilançosunu Açıkladı

Şırnak Valisi Hasan İpek, IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye düzenlediği saldırıları protestolar sırasında çıkan olayların bilançosunu açıkladı.

14.10.2014 14:09  Güncelleme: 14:18

Şırnak Valisi Hasan İpek, IŞİD'in Suriye'de Kürtlerin yaşadığı Kobani'ye düzenlediği saldırıları protestolar sırasında çıkan olayların bilançosunu açıklarken, olaylarda provokasyonların yaşandığını söyledi.

Şırnak Üniversitesi'nin yeni akademik yılı açılışı, Şehr-ı Nuh Otel'de yaptı. Açılışa Şırnak Valisi Hasan İpek, Şırnak Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Ali Akmaz, Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan, kurum müdürleri ile öğrenciler katıldı. Rektör Akmaz, üniversitenin akademik kadrosu ve yapılan kampüs alanı ile ilgili bilgi verdi.

Vali İpek, son dönemlerde İŞİD'in Kobani saldırısından sonra çıkan olayların bilançosunu açıklarken, 3- 13 Ekim tarihleri arasında yaşanan olaylar sırasında provokasyonların yaşandığını söyledi. İpek, "Bu provokasyonlarda hiçbir üniversite öğrencimizi Allah'a şükür görmedik. Bunun için sizlere teşekkür ediyorum. Olaylar sırasında 71 resmi araç ve 19 özel araç hasar gördü. 12 emniyet binası, 23 okul ve 25 diğer kamu binası hasar gördü. 8 özel konut ve 102 özel iş yeri hasar gördü. 18 kamu personeli ve 4 sivil vatandaşımız yaralandı. Bu olaylar sırasında 17 kişi gözaltıına alındı, bunlardan 3 kişi tutuklandı. Bu vahim olayda binler insanın provoke edildiği olaylarda Allah'a şükür Türkiye'nin değişik illerinde 34 kişi ölürken bizim ilimizde herhangi bir ölü çıkmaması bizi memnun ediyor. Bu anlamda sizlerin huzurunda başta emniyet mensubu arkadaşlarımı ve jandarma ile askeri birliklerin aynı hassasiyeti gösterdikleri için onlara teşekkür ediyorum" dedi.

'ASIL TEŞEKKÜRÜ ŞIRNAKLILARA EDİYORUM'

Vali İpek, asıl teşekkürü de Şırnak halkına yaptığını ifade ederek, "Çünkü provokatörlerin dışında insanlar sokaklarda bu tür provokatörlere destek vermediler. Sizler vermediniz, halkımız vermedi. Bir yıla aşkın da Şırnak'tayım, demokratik yürüyüşlerin bir tanesini engellemedik, bir tanesine gaz atmadık, bir tanesine su atmadık. Hepsine makul ölçüde izin verdik. Şırnak halkı da bunun bilincinde, ne zaman prorovakatör, molotof kokteylleri ve taşlamalar olunca, bunların arkasından çekildi. Bunları yalnız bıraktı. Bu olaylar sırasında da Şırnak halkı çok sağduyulu davrandı. Bizim yaptığımız sağduyu çağrısına uydular ve kendilerine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Törene kadılan Saadet Partisi eski Genel Başkanı Recai Kutan da temsili olarak ilk dersi verdikten sonra tören sona erdi. - Şırnak

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Şırnak Valisi İpek, Olayların Bilançosunu Açıkladı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement