Sivas Davası - Son Dakika
Güncel

Sivas Davası

Sivas Davası

Isparta'da, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yıldırım'ı ziyaret eden Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Sivas'ta Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili zaman aşımı gerekçe gösterilerek düşürülen davaya yönelik yorum...

14.03.2012 12:47

Isparta'da, Cumhuriyet Savcısı Mustafa Yıldırım'ı ziyaret eden Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Sivas'ta Madımak Oteli'nin yakılması ve 37 kişinin ölümüyle sonuçlanan olayla ilgili zaman aşımı gerekçe gösterilerek düşürülen davaya yönelik yorum yapmadı.

Ankara 11'inci Ağır Ceza Mahkemesi, 37 kişinin öldüğü Sivas katliamı davasını, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi (AİHM) içtihatlarına dayanarak 'insanlığa karşı suç' saydı. Ancak, 5 sanığın 'kamu görevlisi' değil 'sivil' olmalarını gerekçe göstererek zaman aşımından 2 sanık için de ölmeleri nedeniyle davayı düşürmüştü.

ZAMAN AŞIMI DAHA DEVAM EDİYOR

Mahkemenin kararı gazeteciler tarafından Süleyman Demirel Üniversitesi'nde 'Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı' konulu konferans vermek için 7 üyesiyle birlikte Isparta'ya gelen Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak'a yöneltildi.

Isparta Adliyesi'nde Cumhuriyet Başsavcısı Mustafa Yıldırım'ı ziyaret eden Yargıtay Başkanı Nazım Kaynak, Sivas davası ile ilgili soruya, "Gündemle ilgili konuşmayacağız. Genel olarak bizim bir prensibimiz var görülmekte olan davalarla ilgili yorum yapmıyoruz, fikir beyan etmiyoruz" diye karşılık verdi.

Bir gazetecinin 'Ama dava zaman aşımına uğradı' şeklindeki hatırlatmasına Kaynak "O zaman aşımı da daha devam ediyor. Yargı süreci devam ediyor" cevabını verdi.

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Sivas Davası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement