Sivas'ta İlk Ders Zili Çaldı İl Merkezindeki Bir Okulda Tadilat Nedeni İle Eğitim Başlayamadı - Son Dakika
Güncel

Sivas'ta İlk Ders Zili Çaldı İl Merkezindeki Bir Okulda Tadilat Nedeni İle Eğitim Başlayamadı

Sivas\'ta İlk Ders Zili Çaldı
İl Merkezindeki Bir Okulda Tadilat Nedeni İle Eğitim Başlayamadı

Sivas'ta 2010-2011 Eğitim -öğretim Yılı Törenlerle Başladı. İlk Ders Zilinin Çalması ile Birlikte Okulları Dolduran Öğrencilere Kitapları Dağıtıldı. Kent Genelinde 624 Okul, 17 Halk Eğitim Merkezi ve 3 Mesleki Eğitim Merkezi'nde Toplam 131 Bin 281 Öğrenci Ders Başı Yaptı. Kent Merkezinde Bir İlköğretim Okulu Tadilat Nedeni ile Eğitim-öğretime Başlayamadı.

20.09.2010 15:55

SİVAS'ta 2010-2011 Eğitim -Öğretim yılı törenlerle başladı. İlk ders zilinin çalması ile birlikte okulları dolduran öğrencilere kitapları dağıtıldı. Kent genelinde 624 okul, 17 Halk Eğitim merkezi ve 3 Mesleki Eğitim merkezi'nde toplam 131 bin 281 öğrenci ders başı yaptı. Kent merkezinde bir ilköğretim okulu tadilat nedeni ile eğitim-öğretime başlayamadı.

2010-2011 eğitim öğretim yılının başlaması nedeniyle ilk tören Atürk Anıtı önünde gerçekleştirildi. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından İl Milli Eğitim Müdürü Ali Murat Taner tarafından anıta çelenk sunuldu. Halk oyunları ile devam eden törende öğrencilerin ellerinde taşıdıkları eğitim ve okulun önemini anlatan sözlerin yer aldığı dövizler dikkat çekti. Ardından Süleyman Demirel İlköğretim Okulu'nda da ikinci bir tören düzenlendi. Törene Vali Vekili Veysel Çiftçi, AK Parti Sivas Milletvekili Selami Uzun, Belediye Başkanı Doğan Ürgüp ve çok sayıda öğrenci ile velileri katıldı. Törende eğitim ve öğretimin önemini anlatan konuşmalar gerçekleştirildi. Halk oyunları gösterileri ile devam eden törenin ardından ilk derse geçildi. Daha sonra da protokol üyeleri tarafından öğrencilere ders kitapları dağıtılırken Sivas genelinde toplamda 624 okul, 17 halk eğitim merkezi ve 3 Mesleki eğitim merkezinde 131 bin 281 öğrenciye eğitim verildiği belirtildi.

TADİLAT NEDENİ İLE AÇILAMADI

Yaz tatili döneminde başlayan tadilat çalışması nedeni ile 900 öğrencisi bulunan Mehmetçik İlköğretim Okulu'nda ise eğitim çalışmaları başlayamadı. Okulun ana binasındaki çalışmaların bir kaç gün içinde tamamlanacağı bildirilirken, yalnızca birinci ve 4'üncü sınıflar için olan ek binada ders verilebildi. Eğitim yılı için okula gelerek kitaplarını alan bazı öğrencilerin ise parklarda oturarak bunları incelediği görüldü.

KÜÇÜK ÖĞRENCİLER ÇİÇEKLE KARŞILANDI

Sivas'ın Hafik ilçesinde okulla ilk defa tanışan öğrenciler çiçekle karşılandı. Eğitim öğretim yılı başlaması münasebetiyle Atatürk Anıtı'na çelenk konulmasından sonra Atatürk ilköğretim okulunda düzenlenen program gerçekleştirildi. Okul bahçesinde yapılan programda öğrenciler okulla ilgili şiirler okurken ilk defa okullu olan küçük öğrencilere ise 'Okula hoş geldiniz' çiçeği sunuldu. Birinci sınıfa başlayan Göktuğ Eskigöçmen'e 8/A sınıfı öğrencisi Gülseren Aydoğan çiçek verdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sivas'ta İlk Ders Zili Çaldı İl Merkezindeki Bir Okulda Tadilat Nedeni İle Eğitim Başlayamadı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement