Soma Maden Kazasıyla İlgili İlk Dava Açıldı - Son Dakika
Güncel

Soma Maden Kazasıyla İlgili İlk Dava Açıldı

Soma Maden Kazasıyla İlgili İlk Dava Açıldı

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili ilk dava açıldı.

09.06.2014 13:43

Manisa'nın Soma ilçesinde meydana gelen maden faciasıyla ilgili ilk dava açıldı. Faciada eşini kaybeden Gamze Değirmen, avukatları aracılığıyla Soma Madeni'ne ve Türkiye Kömür İşletmeleri'ne 393 bin TL'lik tazminat davası açtı.

Soma'da 301 madencinin hayatını kaybettiği facia sonrasında ilk dava açıldı. Eşi İsmail Değirmen'in ölümüyle bir buçuk yaşındaki kızı Yağmur ve 5 yaşındaki oğlu Mehmet Han'la dul kalan Gamze Değirmen (23), ilk hukuki mücadeleyi başlattı. Savaştepe ilçesinde yaşayan Gamze Değirmen, eşi ve çocukları için hukuki yollara başvurduğunu ifade ederek, "Eşimin içine doğmuştu. 3 gün öncesinden böyle bir hissi vardı. Madenin kötü ve ağır olduğunu söylüyordu. O sabah kalkıp çıktı bir daha da geri dönmedi. Biz avukatımızla dava açtık. Bu davanın sonuna kadar arkasındayız. Çünkü kızım daha bir buçuk yaşında, akşamdan bu yana babasını soruyor. 'Baba dışarıda, babayı getirin' diye ağlıyor. Davanın detaylarını avukatlarım biliyor. Ben sadece suçlu olan kimselerin ceza almasını istiyorum. Maden ocağı sahibi ve Türkiye Kömür İşletmeleri'ne maddi ve manevi tazminat davası açtım. Bu kadar çocuk babasız kaldı. Bir daha bu şekilde bir olay yaşanmasın, herkes sorumluluğunu bilsin, tedbir alınsın. 5 yaşındaki oğluma söyleyemedim, 'Baban arkadaşlarını kurtarmaya gitti' dedim. Psikologlar söylememi önerdi. 'Anne ben o tabutta babamın olduğunu biliyordum' dedi. Çocuk babasına yakıştıramadı ölümü, ben de yakıştırmadım. Biz buna hazırlıklıydık. Bir aydan beri, 'Gamze, maden çok kötü. Direk kömür istiyorlar' diyordu. En sonunda eşimin kömür yerine canını aldılar" dedi.

Ankara'da olan avukatı Ünal Demirtaş aracılığıyla davayı açtığını söyleyen Değirmen, hukuk mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini kaydetti. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Soma Maden Kazasıyla İlgili İlk Dava Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement