STK'lardan 'Yol Kontrollerine' Tepki - Son Dakika
Güncel

STK'lardan 'Yol Kontrollerine' Tepki

STK\'lardan \'Yol Kontrollerine\' Tepki

STK'lar Hakkari kent merkezi ve ilçelerindeki yol arama kortrol noktalarındaki uygulamalara tepki gösterildi.

12.04.2013 14:42  Güncelleme: 14:53

Hakkari'de 42 STK'nın içinde yer aldığı Emek ve Demokrasi Güçleri Platformu, yaptığı basın açıklamasıyla bölgede hala sürdürülen askeri operasyonlar ile kent merkezi ve ilçelerindeki yol arama kortrol noktalarındaki uygulamalara tepki gösterildi.

BDP Hakkari il binasında bir araya gelen ve aralarında BDP PM üyesi M. Sıddık Akış, Belediye Başkanvekili Şaban Alkan, BDP Hakkari İl Başkanı Rahmi Kurt, BDP Merkez ilçe Başkanı Yavuz Aksaç, STK Temsilcilerinin de bulunduğu 200 kişi, belediye binasına kadar yürüdü. STK'lar adına basın açıklamasını İHD Hakkari Şube Başkanı İsmail Akbulut okudu. Barış süreciyle birlikte KCK'nin ateşkes çağrısına rağmen bölgede hala askeri operasyonların sürdürdüldüğünü, yol boyunca da kontrol noktalarında yapılan aramalarda vatandaşlara haksız ve hukuksuz uygulamalar yapıldığını ileri süren Akbulut şöyle konuştu:

"Bütün sınır boyları tamamıyla tampon bölge haline getriilmesi ve yol kontrollerinin OHAL'i aratmayacak bir şekilde olması, sürdürülmekte olan diyalog ve barış sürecine denk düşmemekte ve bu sürece fayda sağlanmamaktadır. Biz Hakkari Emek ve Demokrasi Güçleri olarak, Hakkari halkı ve son 30 yılda çatışmanın yoğun yaşandığı bir bölgede yaşayanlar olarak, aynı çatışmalı iklimin bir daha geri gelmemek üzere son bulmasını istiyoruz. Bu doğrultuda sürecin barışa evrilmesi için, ilimizde bulunan mülki idare yetkililerinin daha duyarlı olması gerektiğini belirtmek istiyoruz. Özellikle yeni Köprü, Depin, Merzan Mahallesi ve kentin değişik yerlerinde geçici olarak kurulan kontrol noktalarında antidemokratik ve onru kırıcı bir şekilde yapılan kontrollerin bir an önce durdurulması gerekmektedir.Yol kontrollerinin antidemokratik ve onur kırıcı yapılmasına devam etmesi halinde Emek ve Demokrasi Güçleri olarak en meşru demokratik hakkımızı kullanacağımızı belirtiyoruz."

Basın açıklamasının ardından grup sessizce dağıldı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel STK'lardan 'Yol Kontrollerine' Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement