Sultanlar Grand Prix'de İlk 3 Peşinde - Son Dakika
Güncel

Sultanlar Grand Prix'de İlk 3 Peşinde

Sultanlar Grand Prix\'de İlk 3 Peşinde

Ay-yıldızlılar Grand Prix'de şimdiye kadar 32 bin km yol katetti.

27.06.2012 09:46

VakıfBank'ın ana sponsorluğundaki A Milli Takımımız, dünyanın en iyi 16 bayan voleybol takımının yer aldığı Grand Prix'de üçüncü olarak tarihinde ilk defa finallerde mücadele etmeye hak kazandı. Gruplarda oynadığı 9 maçta 7 galibiyet alan Sultanlar, Çin'in ev sahipliğinde düzenlenecek ve 6 takımın katılacağı finallerde 27 Haziran'da (yarın) Tayland ile ilk maçına çıkacak.

Türkiye'de 26 yıldır bayan voleybolunun en büyük destekçilerinden VakıfBank'ın ana sponsorluğunu yaptığı A Bayan Voleybol Milli Takımımız, başarılarına bir yenisini daha ekledi. Geçtiğimiz aylarda Londra bileti alarak 52 yıl sonra Olimpiyatlara giden ilk milli takım olan Sultanlar, dünya devlerinin mücadele ettiği Grand Prix'de muhteşem bir performans sergileyerek 16 takım arasında ilk 3'e girmeyi başardı.

Dünya turuna çıktılar

9 maçta 7 galibiyet alan Sultanlar, 3 haftada 32 bin kilometre yol katetti. Tüm yorgunluklarına rağmen istikrarlı mücadelelerini sonuna kadar sürdüren millilerimiz, turnuvadaki 3 ülkeden biri olmayı başardı. A Milliler ilk hafta maçları için G. Kore'nin Busan şehrine gitti. 3 maç sonunda 2 galibiyet alan Sultanlarımız, ikinci hafta Sırbistan'ın başkenti Belgrad'da oynadığı 3 maçı da kazanarak, son hafta maçlarını yapacağı Japonya'nın Osaka kentine gitmek için yola koyuldu. Buradaki mücadelelerde de yüksek performansını devam ettiren Ay-yıldızlı bayanlarımız, 2 galibiyet alrarak toplamda 7 galibiyete ulaştı.

Sultanların Grand Prix serüveni:

Tükiye-G.Kore: 8266 km

G.Kore-Sırbistan: 8588 km

Sırbistan-Japonya: 10.340 km

Japonya-Çin: 4532 km

Toplam: 31.726 km

Dünya Türkiye'yi voleybolla bir kez daha tanıyor

VakıfBank Genel Müdürü Süleyman Kalkan, "Spor, ülkeleri birbirine hızla yakınlaştırabilme özelliğine sahip. Kızlarımızın elde ettiği muhteşem başarılar, ülkemizin tanıtımına da katkı sağlıyor, dünya Türkiye'yi bu sayede bir kez daha yakından tanıyor. VakıfBank olarak yıllardır sürdürdüğümüz desteğin sonucunda alınan başarılar bizi ilerisi için daha da motive ediyor. Teknik heyete ve kızlarımıza finallerde başarılar diliyorum" dedi.

Diğer takımlar kadar şansımız var

Türkiye Voleybol Federasyonu Başkanı Erol Ünal Karabıyık, "Başarıyı getiren en önemli etken istikrar ve takımın uyumu. 2011 Avrupa Şampiyonası ile yakalanan yükseliş trendi bu uyumun sonucudur. Ben kızlarımızın her geçen gün yükselen başarısını buna bağlıyorum. Finallerde diğer takımların ne kadar şansı varsa bizim de onlar kadar şansımız olsa gerek. Kızlarımıza güveniyor, onlarla gurur duyuyorum." dedi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Sultanlar Grand Prix'de İlk 3 Peşinde - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement