Sur'a Destek İçin Batman'da Esnaf İşyerlerini Açmadı (3) - Son Dakika
Güncel

Sur'a Destek İçin Batman'da Esnaf İşyerlerini Açmadı (3)

Sur\'a Destek İçin Batman\'da Esnaf İşyerlerini Açmadı (3)

Hdp'li VEKİLLER EYLEMİ BIRAKTI HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ile Mehmet Ali Aslan, DBP'li 3 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için Turgut Özal Bulvarı üzerinde başlattıkları oturma eylemini, gözaltına alınanların serbest bırakılması üzerine bitirdi.

12.12.2015 17:36

Hdp'li VEKİLLER EYLEMİ BIRAKTI

HDP Batman milletvekilleri Ayşe Acar Başaran ile Mehmet Ali Aslan, DBP'li 3 kişinin gözaltına alınmasını protesto etmek için Turgut Özal Bulvarı üzerinde başlattıkları oturma eylemini, gözaltına alınanların serbest bırakılması üzerine bitirdi.

HDP il binası önünde açıklama yapan Milletvekili Mehmet Ali Aslan, "Batman halkımıza onurlu, gururlu, asil Batman yapılan şiddeti kınıyorum. Buraya bir imza ile atanmış Batman Valisi ve Emniyet Müdürü kendisiyle görüştüğümüzde, 'gereken yapılıyor' diyor.

Yani Batman halkının copla, gazla suyla, plastik mermilerle saldırıyorlar. Onları şiddetle kınıyoruz. Mecliste biz Batman Valisi'ni istifaya davet edeceğiz. Çünkü Batman Valisi bu asil ve onurlu halka layık değildir. Antidemokratik bir müdahale ile bize müdahale ettiği için hepimiz kaldırımlarda yürüyorduk. Onlara ana yolu işgal etmişti ve yoldan geçen halka su ve gaz sıktı" dedi.

Batman'da HDP'li vekillerin oturma eyleminden önce polis yürüyüşe izin vermemiş ve dağılmalarını istemişti. Bu yüzden HDP'lilerle polis yetkilileri arasında tartışmanın ardından polis dağılmayan gruba gaz bombası ve basınçlı suyla müdahale ederek dağıtmıştı. Sıkılan sudan Milletvekili Mehmet Ali Aslan da ıslanmıştı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Sur'a Destek İçin Batman'da Esnaf İşyerlerini Açmadı (3) - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Batman esnafı: Esnafın bişeye destek verdiği yok. Korktukları için açmadı 15 0 Yanıtla
  • batmanli : hdpkk kira vermiyor sonuçta zorla kapattiriyorlar ama hudaparli yiğitler kapatmaz 4 1 Yanıtla
  • BatmanIı: ALİKO A şike pistiki siz ne istiyorsunuz biz sizi istemiyoruz Batman sizden nefret ediyor defolun gidin yasaklı bölgede geberin keşke HDP Pkk yok olsaydı ben kürdüm AKPliyim bundan gürur duyuyorum iyi ki HDP deyilim çok şükür ALLAHIMA yine de şükür HDPIİ deyilim 5 0 Yanıtla
  • Batmanlı 72: kahrolsunn hdp-pkk bize zarardan başka bişi vermiyorsunuz bıktık sizden 2 0 Yanıtla
  • Batman 56: Batman HDP uyarsa diyarbakır çevirmeye çalışıyor batman HDP sakin uymayin 0 0 Yanıtla

Advertisement