Suriyeli Çocukların Soğukla Savaşı - Son Dakika
Güncel

Suriyeli Çocukların Soğukla Savaşı

Suriyeli Çocukların Soğukla Savaşı

Hava şartlarının gittikçe ağırlaştığı Suriye'de elektrik ve akaryakıt sıkıntısının artmasıyla soğuk havadan özellikle çocuklar etkileniyor.

19.12.2013 11:33  Güncelleme: 11:34

MÜSLÜM ETGÜ - Suriye'de elektrik ve akaryakıt sıkıntısının artmasıyla yaşam şartları zorlaşırken, soğuk havadan özellikle çocuklar olumsuz etkileniyor.

Çatışmaların yaşandığı bölgelerden kaçarak yerleştikleri daha güvenli yerlerde hayatta kalma mücadelesi veren Suriyeli ailelerin, ağır kış şartlarına bağlı olarak çocuklarını kaybetmesi ülkede yaşanan dramı gözler önüne seriyor.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçarak muhaliflerin kontrolündeki Türkiye sınırındaki Rakka kentine bağlı Tel Abyad ilçesine sığınan Suriyeli aileler, gıda ihtiyacının yanında elektriklerin sık sık kesilmesi ve akaryakıt sıkıntısı nedeniyle zor günler yaşıyor. İç çatışmaların uzun sürmesi, hayat şartlarının gittikçe ağırlaştığı Suriye'de yaşanan akaryakıt fiyatını da etkiliyor.

Türkiye ve diğer ülkelerden gönderilen nakdi yardımlarla mazot alan sivil toplum kuruluşları, bunları zor durumdaki ailelere dağıtmak için çaba sarf ediyor. Ellerinde mazot bidonlarıyla sıranın kendilerine gelmesini bekleyen Suriyeliler, birkaç gün de olsa özellikle soğuktan etkilenen çocuklarına sıcak bir ortam sunmak için mücadele ediyor.

Tel Abyad Ehlel Esher Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Abdurrahman Dede, Türkiye ve körfez ülkelerinden gelen yardımları zor şartlardaki ailelere dağıttıklarını, özellikle gıda ve ekmek ihtiyacını karşılamaya çalıştıklarını söyledi.

Çocuklar soğuktan donarak ölüyor

Suriye'de elektrik ve akaryakıt sıkıntısının her geçen gün arttığını ifade eden Dede, aldıkları son bilgilere göre Suriye'de 16 çocuğun donarak hayatını kaybettiğini aktardı.

Rejim güçlerinin elektrik tesislerinin büyük bölümünü bombalaması nedeniyle yaşanan sıkıntının daha da arttığını dile getiren Dede, şöyle konuştu:

"Tel Abyad'da en büyük sıkıntı havaların soğuması. Buna elektriklerin kesilmesi ve mazotun pahalı olması da eklenince şartlar daha da ağırlaştı. Elektrik olmadığı için karanlıkta oturuyoruz. Isınmak için mazotumuz da yok. Sağolsunlar Türkiye'deki yardım kuruluşları özellikle de İHH İnsani Yardım Vakfı zaman zaman derneğimize mazot ve battaniye gibi yardımlar gönderdi. Türkiye'den gönderilen yaklaşık 15 bin sünger ve battaniyeyi ailelere dağıttık." - Rakka

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Suriyeli Çocukların Soğukla Savaşı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement