"Süt Zehirledi" İddiası - Son Dakika
Güncel

"Süt Zehirledi" İddiası

"Süt Zehirledi" İddiası

Adana-Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr.

03.05.2012 09:50

Adana- Osmaniye Tabip Odası Başkanı Dr. Ali İhsan Ökten, süt dağıtımının yapılan araştırmalar bitene kadar durması gerektiğini ve araştırmaların sonuçlanmasının ardından kamuoyunun bilgilendirilmesi gerektiğini söyledi.

Ökten, beraberinde SES Adana Şube Başkanı Musa Fevzi Yüksel ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca ile birlikte dağıtılan sütten zehirlenen çocuklar hakkında bilgi almak için Adana Numune Eğitim ve Araştırma Hastanesi Acil Servisi'ni ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Acil Servis önünde açıklama yapan Ökten, zehirlenme olaylarının sadece Adana'da değil, Türkiye'nin bir çok ilinde yaşandığına dikkat çekerek, "Karın ağrısı, bulantı ve kusmayla başlayan bir olay. Çocuklara bugün dağıtılan sütün bozuk olmasına bağlı olarak gelişen gıda zehirlenmesi olduğunu düşünüyoruz" dedi.

Bundan sonra süt dağıtımının tamamen durması gerektiğini belirten Ökten, "Bu konuda ilgili arkadaşlarla görüştük. Onlar da aynı şeyleri söyledi. Bizim talebimiz, bundan sonra sütlerin dağıtımının tamamen durdurulması. Araştırmalar yapıldıktan sonra kamuoyuna yeterli bilginin verilmesidir. Bize verilen bilgiler süt dağıtımının devam edeceği yönündedir. Süt dağıtımı devam ederse, bu olaylar bu şekilde devam edecektir. O açıdan durdurulmasını istiyoruz. Bu saate kadar bize gelen bilgiler 4 bin civarında

çocuğun acillere başvurduğu yönünde. Sevindirici olan işlerinde ciddi anlamda rahatsızlık geçiren yok. Arkadaşlarımız tarafından büyük bir özveriyle tedavileri gerçekleşiyor" diye konuştu.

SES Adana Şube Başkanı Musa Fevzi Yüksel de son günlerde sağlık emekçilerine yapılan şiddete rağmen, sağlıkçıların işine küsmeden hastalara müdahale ettiğini ifade ederek, "Bu sütlerin şimdilik dağıtılmaması gerek. Tahlillerden geçirildikten sonra dağıtılabilir. Eğer dağıtımı devam edecekse de vatandaşlarımız şimdilik bu sütü çocuklarına içirmesin" dedi.

Eğitim-Sen Şube Başkanı Kamuran Karaca ise sütlerin dağıtımını öğretmenler ve okul idarelerinin planlamadığını vurgulayarak, " Adana Valiliği, Milli Eğitim Müdürlüğü bu sütlerin, sağlıklı olup olmadığı netleşene kadar dağıtımını durdurmalıdır. Okul idaresi ve öğretmenler ile velileri karşı karşıya getirmemelidir. Sütlerin akıbeti netleştikten sonra uygulama devam edebilir" dedi. - ADANA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 'Süt Zehirledi' İddiası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement