Suudi Arabistan'da Sıcaklık Rekorları Kırılıyor - Son Dakika
Güncel

Suudi Arabistan'da Sıcaklık Rekorları Kırılıyor

Suudi Arabistan\'da Sıcaklık Rekorları Kırılıyor

Son yüzyılın en sıcak temmuz ayında Suudi Arabistan'da hava sıcaklığı 47 dereceye ulaşarak rekor kırdı. Bu sıcaklıklardan en çok etkilenenler ise korunacak yer bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları ile kuşlar oldu. Hac farizası sonrası Medine-i Münevvere'ye gelen hacılara otellerinden çıkmamaları tavsiye ediliyor. Güvercinler ve kuşlar ise aydınlatma direklerinin gölgesinde sıcaktan korunmaya çalışıyorlar. Hacıların nakli klimalı lüks otobüslerle yapılıyor ancak cep telefonları aşırı sıcaktan dolayı devre dışı kalabiliyor. Mekke-i Mükerreme'deki Kabe-i Muazzama ve Medine-i Münevvere'deki Mescid-i Nebevi'de ise klimalar ve soğuk su buharı üfleyen cihazların bakımı yakından takip ediliyor.

19.07.2023 13:33
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Son yüzyılın en sıcak temmuz ayında sıcaklık rekorları kırılmaya devam ediyor. Suudi Arabistan'da hava sıcaklığı 47 dereceye ulaşırken, kavurucu sıcaklardan en çok etkilenenler ise korunacak yer bulmakta güçlük çeken yaban hayvanları ile kuşlar oluyor.

Suudi Arabistan'da hicri 1445 yılının ilk günü olan bugün hava sıcaklığı 47 dereceye ulaştı. Hac farizası sonrası Peygamber Efendimizi ziyaret için Medine-i Münevvere'ye gelen hacılara öğle saatlerinde otellerinden çıkmamaları tavsiye ediliyor. Beş vakit Mescid-i Nebevi'ye namaz kılmaya gelen hacılar, öğle ve ikindi vakitlerinde hızlıca yürüyerek dışarıda kalış sürelerini azaltıyorlar. Yaşlı ziyaretçilere ise mutlaka koyu renkli şemsiyeler kullanmaları tavsiye ediliyor. Medine-i Münevvere'de güvercinlerin öğle saatlerinde aydınlatma direklerinin gölgesinde tek sıra halinde dizilip sıcaktan korunmaya çalışması ilginç görüntüler oluşturuyor. Mescid-i Nebevi'nin bahçesinde sabah güvercinleri yemleyen ziyaretçiler, öğle saatlerinde tek sıra haline gelen kuşları görüntülemeyi ihmal etmiyorlar.

Hacıların nakli ise klimalı lüks otobüslerle yapılıyor. Çoğu zaman cep telefonları da aşırı sıcaktan dolayı devre dışı kalıyor. 50 derecenin üzerinde kendini korumaya alan iPhone telefonlar, kırmızı termometre işareti vererek, akünün patlamaması için cihazın çalışmasını bloke ediyor. Çekim yapanlar ise telefonu 36 derece sıcaklığındaki vücutlarına yapıştırarak, cihazı soğutmaya çalışıyorlar. Mekke-i Mükerreme'deki Kabe-i Muazzama'da ve Medine-i Münevvere'deki Mescid-i Nebevi'de ise klimalar ve soğuk su buharı üfleyen cihazların bakımı yakından takip ediliyor. - MEDİNE

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Suudi Arabistan'da Sıcaklık Rekorları Kırılıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement