Tansu Çiller Adliyede - Son Dakika
Güncel

Tansu Çiller Adliyede

28 Şubat Soruşturması kapsamında, mağdur sıfatıyla dinlenmek üzere Ankara Adliyesi'ne geldi.

02.10.2012 10:15  Güncelleme: 15:05

28 Şubat döneminin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ifade vermek üzere Ankara Adalet Sarayı'na geldi.

Çiller, adliyede soruşturmayı yürüten Terörle Mücadele Kanunu'nun 10. maddesiyle görevli cumhuriyet savcıları Kemal Çetin ve Mustafa Bilgili'ye ''mağdur'' sıfatıyla ifade verecek.

ÇİLLER ANKARA'YA GELDİ

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü 28 Şubat Soruşturması kapsamında ''mağdur'' sıfatıyla ifade verecek olan dönemin Başbakan Yardımcısı Tansu Çiller, Ankara'ya geldi.

THY'nin tarifeli uçağıyla Esenboğa Havalimanı'na gelen Tansu Çiller'i Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ve bazı partililer karşıladı.

VIP bölümünde kısa bir süre dinlenen Çiller, basın mensuplarının sorularını yanıtlamadan havalimanınından ayrıldı.

Çiller'in bugün Ankara Adalet Sarayı'nda ifade vermesi bekleniyor.

"BU DEFTER AÇILDI KOLAY KOLAY KAPANMAZ"

Başbakan Erdoğan, özellikle 28 Şubat süreci ile ilgili olarak herkesi bildiklerini anlatmaya çağırmıştı ve özellikle medya patronlarına seslenmişti.

Başbakan şöyle demişti:

'Patronların, gizli kalan gerçekleri söylemeleri lazım. Bugün söylemezlerse yarın muhakkak yine söyleyecekler, yine önlerine gelecek. Çünkü bu defter açıldı, kolay kolay kapanmaz. Bu gerçekler önümüze gelecek ki aydınlık geleceğimizi görelim'

"İLK KEZ KONUŞACAĞIM VE ÇOK ŞEY ANLATACAĞIM"

Meclis komisyonu Çiller'den bilgi almak için onu telefonla aramış ve Meclis'e davet etmişti. Daveti geri çevirmeyen Çiller, "Daha önce hiç konuşmadım ama bu sefer ilk kez konuşacağım ve çok şey anlatacağım" demişti.

Tansu Çiller Adliyede
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Tansu Çiller Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement