Tarihi Eser Zanlıları Adliyede - Son Dakika
Güncel

Tarihi Eser Zanlıları Adliyede

Tarihi Eser Zanlıları Adliyede

Tarihi Eser Kaçakçılığı Yapmakla Suçlan 21 Kişi Bugün Jandarma Tarafından Adliyeye Çıkartıldı.

31.12.2010 11:46

Bursa'da tarihi eser kaçakçılığı yapmakla suçlan aralarında Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ve 21'inci Dönem DSP Bursa Milletvekili Hayati Korkmaz'ın da aralarında bulunduğu 21 kişi bugün jandarma tarafından adliyeye çıkartıldı. Gamze Uygun tarihi eser kaçakçılığında finansör ve yer tespit işlerinde, Hayati Korkmaz ise yurt içi ve dışı bağlantı ile değer tespitinde görev aldığı öne sürüldü.

Bursa'da Jandarma Alay Komutanlığı'na bağlı Osmangazi İlçe Jandarma Komutanlığı'nca tarihi eser kaçakçılığına yönelik olarak geçtiğimiz Mart ayında başlatılan takip sonucu geçtiğimiz salı günü düzenlenen ve dün devam eden eş zamanlı operasyonda 21 kişi gözaltına alındı. Gözaltına alınan zanlılar arasında, kurduğu menajerlik şirketi ile tartışılan Eskişehirspor Teknik Direktörü Bülent Uygun'un ayrı yaşadığı eşi Gamze Uygun ile DSP'den 21'inci dönem milletvekili olan daha sonra Bulgaristan'ın Fahri Konsolosu olarak görev yapan Hayati Korkmaz ile çeteye liderlik yaptığı öne sürülen Ethem Korkmaz, İbrahim Öz, Ahmet Akın, Ergin Yeşiltaş, Harun Fidan, Erbil Karatay, İrfan Tarhan, Ulvi Baltacı, Safiye Azcan, İbrahim Çakır, Ahmet Sönmez Anlaroğlu, Yavuz Kocatepe, Vedat Meştan, Mustafa Küleş, Nizamettin Metinbey, Özcan Özyiğit, İskender Bozkurt, Mustafa Arı ve Osman Özaydın gözaltına alındı.

Zanlıların ev, işyeri ve bürolarında yapılan aramalarda, 77 adet sikke, bir ruhsatsız av tüfeği, 145 adet 45'lik tabanca mermisi, 171 adet 9 mm çapında dolu tabanca fişeği, birer adet figürlü taş, bakır bileklik, kolye, çömlek, mercek, insan figürlü toprak heykel, 2 adet bakır zincir, 11 adet kazı bölgelerini gösteren elle çizilmiş kroki, 13 adet tarihi eser yerlerini gösteren fotoğraf ve içinde tarihi eserlerin fotoğrafların bulunduğu hafıza kartı ile 4 adet define arama detektörü ele geçirildi.

Sorgulamaları tamamlanan zanlılar bugün jandarma tarafından geniş güvenlik önlemleri altında, "Örgütlü olarak tarihi eser kaçakçılığı", "İzinsiz kazı yapmak", "Tarihi eserlere zarar vermek" suçlarından adliyeye çıkartıldılar. Soruşturma kapsamında, Gamze Uygun finansörlük yapıp koordinasyon sağlamak, Hayati Korkmaz'ın yurt içi ve dışı bağlantı ile tarihi eserlerin değer tespitini yapmak Ethem Korkmaz'ın liderlik, İbrahim Öz'ün ise müteahhitlik adı altında kazı işlemi yapmakla suçlandığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tarihi Eser Zanlıları Adliyede - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement