Tarım Kredi Kooperatiflerinde Yeni Dönem Başlası - Son Dakika
Güncel

Tarım Kredi Kooperatiflerinde Yeni Dönem Başlası

Tarım Kredi Kooperatiflerinde Yeni Dönem Başlası

Türkiye Tarım Kredi Kooperatifleri Merkez Birliği Genel Müdürlüğü'nde görev yapan personele yönelik düzenlenen "Beyin Fırtınası" eğitiminin ikinci ayağında memur olarak görev yapan personel yer aldı.

26.10.2013 11:10  Güncelleme: 11:08

3 grupta sonuçlanacak olan eğitimin açılışında konuşan Genel Müdür Abdullah Kutlu; personele hitaben şunları söyledi: "Kurumun geleceği sizlersiniz. Bende ziraat mühendisi olarak girdiğim bu kurumda şimdi Genel Müdürüm sizlerde yarın buralarda olacaksınız."

"Bir zincir en zayıf halkası kadar güçlüdür." diyen Kutlu, Tarım Kredi Kooperatiflerinde çalışan herkesin görevini hakkıyla yapması gerektiğini vurgulayarak; "Hepimiz teker teker güçlü olacağız ki, kumrumuz da güçlü olsun. Bu kurumda çalışmak ayrıcalıktır. Çünkü hitap ettiğimiz eli nasırlı çiftçiye hizmet etmek kutsaldır. Kurumun sürdürülebilir kılınabilmesi için taş üzerine taş koymalıyız." dedi.

Eskiden Avrupa ülkelerinin ülkemizden çok daha ileride olduğunu, ancak şimdi bu durumun değiştiğini dile getiren Kutlu, "Türkiye ile birlikte bizde büyüyor ve gelişiyoruz. Tarım Kredi Kooperatiflerinin bu başarısında sizlerin emeği büyüktür." ifadelerini kullandı.

Kutlu,kooperatiflerdeki plasman sorununun da çözüldüğünü ifade ederek; "Artık Ziraat Bankası Merkez Birliğine 3.5 milyar plasman tahsis ediyor ve bizde ihtiyaçlar doğrultusunda Bölge Birliklerine onlarda kooperatiflere gönderiyorlar. Kooperatiflerde gelir gider dengesini sağlamalı ve komisyon gelirleri ile personel giderlerini karşılayabilir duruma gelmeliyiz." şeklinde konuştu.

Kutlu daha sonra'Tarım Kredi Kooperatiflerinde Yeni Dönem' adlı bir sunum gerçekleştirerek;bu güne kadar gerçekleştirilen başarıları daha ileriye taşımak adına yeni bir döneme girildiğini, artık yeni şeylerin söylenmesi gerektiğinin altını çizdi.

Yeni dönemde iştiraklerin sürükleyici bir yapıya kavuşması için çaba sarf edeceklerini ifade eden Kutlu, artık iştiraklerin özel sektör mantığı ile yönetileceğini, Ortak ürünlerinin daha iyi değerlendirilmesi için iştiraklerin kar etmesinin kaçınılmaz olduğunu belirtti. Kutlu, "Bu süreçte yeniden yapılanarak Grup şirket oluşumu veya holdingleşme yoluna gideceğiz ve borsaya açılacağız. Hepimiz bu kapsamda desteklerimizi vereceğiz." dedi.

Daha sonra Eğitim Müdürlüğü koordinatörlüğünde Yönetim Danışmanı Veysel Karafilik tarafından "Beyin Fırtınası" eğitimi verildi. Karafilik, Kurumun geleceği ve sürekliliği açısından tüm çalışanların katkısının sağlanması gerekliliğine vurgu yaparak; bütün bunların oluşabilmesi için de gerekli alt yapının oluşturulup eğitim faaliyetlerinin artırılmasına değindi.

Kaynak: Bültenler

Son Dakika Güncel Tarım Kredi Kooperatiflerinde Yeni Dönem Başlası - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement