Muğla'da Taşan Dere Sularına Kapılıp Öldü - Son Dakika
Güncel

Muğla'da Taşan Dere Sularına Kapılıp Öldü

Muğla\'da Taşan Dere Sularına Kapılıp Öldü

Muğla'nın Köyceğiz ilçesinde sağanakla birlikte dağ eteklerinden inen sularla kabaran dere taştı.

13.01.2015 16:13  Güncelleme: 16:19

Muğla'nın Köyceğiz İlçesi'nde sağanakla birlikte dağ eteklerinden inen sularla kabaran dere taştı. Dere yakınındaki arazisini kontrol etmek akşam yola çıkan 63 yaşındaki Ali Kaplan, taşkın sularına kapılarak yaşamını yitirdi. Eve dönmemesi üzerine yakınlarının aradığı Aslan'ın cesedi bugün sabah saatlerinde bulundu, otopsi için Adli Tıp Kurumu'na gönderildi.

Kent genelinde dün öğleden sonra aralıklarla sağanağa dönüşen yağmur, hayatı olumsuz etkiliyor. Sağanak yağmur nedeniyle özellikle Köyceğiz olmak üzere Ortaca ve Dalaman ilçelerinde zemin katta kalan bazı evlerle tarım arazilerini su bastı. Köyceğiz'in Kavakarası Mahallesi'nde yaşayan evli 2 çocuk babası işçi emeklisi Ali Kaplan, bir süre kahvede oturup saat 23.30 sıralarında yağışlı havada arazilerini kontrol edeceğini söyleyerek Göllük Mevkii'ne yola çıktı. Kaplan, sağanakla birlikte dağ eteklerinden inen suların taşırdığı derenin sularına kapıldı. Yakınları, Kaplan'ın evine dönmemesi üzerine merak etti. Bazı mahalle sakinlerinin de katıldığı çalışma sonrası Kaplan'ın cesedi, bugün saat 07.30'da, mahalle dışında, arazisinden 400 metre uzaklıkta bulundu. İhbar üzerine olay yerine gelen jandarmanın kontrolünde, Kaplan'ın suda boğularak öldüğü saptandı.

Yapılan inceleme sonrası Ali Kaplan'ın cesedi kesin ölüm nedenini belirlenmesi için Muğla Adli Tıp Kurumuna gönderildi. Jandarma, olayla ilgili soruşturma başlattı.

Kaplan'ın eşi ev kadını 58 yaşındaki Nuray Kaplan, "Eşim kendi arazilerimizi ve kardeşine ait olan arı kovanlarını kontrol etmek için dışarı çıktı. Bazen geç gelirdi. Kardeşlerini de aramamı istemezdi. Gece ilerleyen saatlerde eve gelmeyince merak ettim ve kaynımı aradım. Sonra aramaya çıktılar. Sabah da selde ölü bulundu" dedi.

Taşkını nedeniyle dereye yakın olan mahalledeki evlerde de su baskını yaşandı. - Muğla

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Muğla'da Taşan Dere Sularına Kapılıp Öldü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement