TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas Büyükelçisini Kabul Etti - Son Dakika
Güncel

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas Büyükelçisini Kabul Etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas Büyükelçisini Kabul Etti

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas'ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Ali Lazreq'i kabul etti. Kabulde, bölgesel ve küresel konular, parlamentolar arası ilişkiler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırıları ve Filistinlilere insani yardım faaliyetleri ele alındı. Kurtulmuş, Fas ile ilişkilerin artırılması ve parlamentolar arası ilişkilerin güçlendirilmesi konusunda çalışmaların yapıldığını belirtti. Ayrıca, Fas'a Filistin davasına verdiği destek için teşekkür etti ve bölge ülkelerinin birlik içinde hareket etmesi gerektiğini vurguladı.

07.02.2024 15:59  Güncelleme: 02:26
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas'ın Ankara Büyükelçisi Mohammed Ali Lazreq'i kabul etti.

Meclis'te gerçekleşen kabulde, bölgesel ve küresel konular, parlamentolar arası ilişkiler ile İsrail'in Gazze'ye yönelik insanlık dışı saldırıları, Filistinlilere yönelik insani yardım faaliyetleri ve bölgede kalıcı ateşkesin temin edilebilmesi için atılabilecek adımlar ele alındı.

Dost ve kardeş Fas halkıyla her alanda ilişkileri artırmak konusunda çalışmaların yürütüldüğünü belirten Kurtulmuş, iki ülke parlamentoları arasında karşılıklı ziyaretleri daha sık gerçekleştirerek de parlamentolar arasındaki ilişkilerin artırılması arzusunda olduklarını dile getirdi.

Fas'a, Filistin davasına verdiği destek dolayısıyla teşekkür eden Kurtulmuş, bölge ülkelerinin ortak akılla hareket etmesini, bu ülkelerdeki iç çatışmaların bir an önce sonra ermesi gerektiğini kaydetti.

Filistin'de herkesin yüreklerini sızlatan, insanlığın modern zamanlarda karşılaştığı en ağır saldırıların devam ettiğini vurgulayan Kurtulmuş, Filistin'de acil ateşkesin sağlanarak insani yardımların bir an önce ulaştırılmasını ümit ettiklerini söyledi.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, Fas Büyükelçisini Kabul Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement