"Tek Kişi Diktatörlüğü Getirilmek İsteniyor" - Son Dakika
Güncel

"Tek Kişi Diktatörlüğü Getirilmek İsteniyor"

"Tek Kişi Diktatörlüğü Getirilmek İsteniyor"

ADD Şubesinin düzenlediği yemeğe katılan Tansel Çölaşan, Türkiye'ye tek kişi diktatörlüğü getirilmek istendiğini öne sürdü.

13.04.2013 15:45  Güncelleme: 13:41

'Kelleci Kardeşler Restoran'da verilen yemeğe ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan, CHP Denizli Milletvekili Adnan Keskin, ADD Şube Başkanı Gülizar Biçer Karaca, CHP İl Başkanı Mehmet Ali Orpak, Baro Başkanı Müjdat İlhan ve çok sayıda ADD üyesi katıldı. Tansel Çölaşan, Türkiye'nin çok kötü yönetildiğini öne sürerek, şöyle dedi:

"Tek kişi diktatörlüğü getirilmek isteniyor. Yasama, yürütme, yargı yok. Bir kişi tek başına Türkiye'yi idare etmek istiyor. Bunu halkın görmesi lazım. Cumhuriyet, bize altın tepsiyle sunuldu. Belki uzun süre kıymetini bilemedik. Ama kaybına ilişkin bir süreç yaşamaya başladığımızda hakikaten mücadele azmini görüyoruz. Burada herkes bunun için duruyor. Türkiye'de uygulanmak istenen başkanlık sisteminin ne dünyadaki asıl örneği olan Amerikan sistemiyle, ne Fransa'daki yarı başkanlık sitemiyle hiçbir şekilde ilgisi yok. Amerika'da yargı ve yasama başkanın karşısında çok güçlüdür. Bizde tam tersi yapılıyor."

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 'Tek Kişi Diktatörlüğü Getirilmek İsteniyor' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement