Tekirdağ Belediyesi: İçme Suyunda Arsenik Problemi Yok - Son Dakika
Güncel

Tekirdağ Belediyesi: İçme Suyunda Arsenik Problemi Yok

Tekirdağ Belediyesi: İçme Suyunda Arsenik Problemi Yok

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Daire Başkanı Halim Orta, şehir içme sularında arsenik problemi olmadığını açıkladı.

02.10.2014 18:04  Güncelleme: 13:01

Tekirdağ Büyükşehir Belediyesi, Su ve Kanalizasyon İdaresi (TESKİ) Daire Başkanı Halim Orta, şehir içme sularında arsenik problemi olmadığını açıklayarak, "Seçimin ardından 4 kuyuda acil rehabilite yaptık. Boruları değiştirdik, yeni kuyular açtık. Bu işlemlerden sonra yaptırdığımız tahlillerde gördük ki içme suyunda arsenik problemi yoktur" dedi.

TESKİ Daire Başkanı Halim Orta, Sağlık Bakanlığı Türkiye Halk Sağlığı Kurumu Başkanlığı'nın, Ankara, Eskişehir ve Tekirdağ'daki içme sularında arsenik bulunduğuna ilişlerin raporları valiliklere gönderdiğini hatırlattı. Raporların hazırlandığı dönemde su depolarının Tekirdağ Valiliği'ne bağlı Özel İdare sorumluluğunda olduğunu ifade eden Orta şunları söyledi:

"30 Mart'tan önce söz konusu içme suyu depoları valiliğe bağlı İl Özel İdaresi'ndeydi. Sayın Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu'nun elindeki raporlar 18 Aralık 2013 tarihine dayanan verilerdir. Biz 30 Mart'ta göreve geldikten sonra kente içme suyu teminini sağlayan Küçükkarakarlı, Canhıdır, Hacıllı, Hasköy ve Dambaslı mahallerinde bulunan 4 kuyuda acil rehabilite yaptık. Boruları değiştirdik. Yeni kuyular açtık. Bu işlemlerden sonra yaptırdığımız tahlillerde, Küçükkarakarlı'da önceki arsenik miktarı 20.2 iken şu anda 0.07, Canhıdır da 32.2 iken şu anda 4.5, Hacıllı kuyusunda 11.2 iken şu anda 5.1 Hasköy de 10.2 iken şuanda 10.0 ve Dambaslı da 11.2 iken 2.6'ya düştüğü tespit edildi. Dolayısı ile içme sularındaki yasal oran 10.0 olduğunu kabul edersek Tekirdağ ilinin içme suyunda arsenik problemi yoktur" - Tekirdağ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Tekirdağ Belediyesi: İçme Suyunda Arsenik Problemi Yok - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement