Kars ve Erzincan'da Terör Protestosu! Şehirler Sloganlarla İnledi - Son Dakika
Güncel

Kars ve Erzincan'da Terör Protestosu! Şehirler Sloganlarla İnledi

Kars ve Erzincan'da PKK protestosu yapıldı. Binler sokaklara inerken sesleri duyan halk da balkonlarına çıkıp slogan attı ve hep bir ağızdan teröre lanet okudular.

10.09.2015 04:11  Güncelleme: 11:32

Kars ve Erzincan'da, Hakkari'nin Dağlıca bölgesi ve Iğdır Dilucu Sınır Kapısı'ndaki terör saldırıları, Ülkü Ocakları'na üye vatandaşlar tarafından protesto edildi.

Kars'da sokağa çıkan vatandaşlara balkona çıkan halktan büyük destek geldi. Erzincan'da ise vatandaşlar askerlik şubesine yürüdü ve Kur'an okudu.

BALKONLARDAN DESTEK YAĞDI

Kars merkezde Kazımpaşa Caddesi'nden ellerinde Türk bayraklarıyla yürüyüşe geçen grup "şehitler ölmez vatan bölünmez", "Askere, polise uzanan eller kırılsın" sloganları eşliğinde Faikbey Caddesi üzerinden Cumhuriyet Meydanı'na yürüdü. Gruba, yoldan geçen araçlar ile evlerinin balkonlarına çıkan vatandaşlar da destek verdi.

"KINALI YİĞİTLER 'AL BAYRAĞA' SARILIYOR"

Grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Kars İl Başkanı Tolga Adıgüzel, Türkiye'de son iki aydır hemen her gün terör saldırılarının olduğunu söyledi.

Memleket evlatlarının hain pusularda, kalleş tuzaklarda can verdiğini belirten Adıgüzel, "Anaların gözünden yaş, babaların yüreğinden hüzün, çocukların yüzünden acı eksik olmuyor. Elleri kınalanarak gönderilen yiğitler, 'al bayrağa' sarılarak dönüyor. Şehitlerimizin acısı milletimizin yüreğine adeta bir kor olup düşüyor" diye konuştu. Yürüyüşe, Kars Belediye Başkanı Murtaza Karaçanta da katıldı.

ASKERLİK ŞUBESİNE KADAR YÜRÜDÜLER

Erzincan Ülkü Ocakları öncülüğünde Cumhuriyet Meydanı'nda toplanan vatandaşlar, Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından, Ordu Caddesi üzerinden askerlik şubesine kadar yürüdü. Burada saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından grup adına açıklama yapan Ülkü Ocakları Erzincan İl Başkanı Çağatay Mutlu, milletin üzerinde kirli oyunlar oynandığını söyledi.

"İHANETİ ÇOK GÖRDÜK BİZ"

Bu oyunları ve hesapları yapanlara çağrıda bulunduğunu belirten Mutlu, "Biz sizin yaptığınız hesaplardan anlamayız, korkmayız. Unutmayın bu millet çok ihanet gördü fakat hepsini toprağın altına gömdü. Hesap bilmeyiz ama günü geldiğinde canımızı yakanlardan tek tek hesap sormasını da çok iyi biliriz." dedi.

Konuşmanın ardından grup, Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyüp burada olaysız dağıldı.

Kars ve Erzincan\'da Terör Protestosu! Şehirler Sloganlarla İnledi
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel Kars ve Erzincan'da Terör Protestosu! Şehirler Sloganlarla İnledi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (17)

  • Can can: Erzincan lılar vatan sevdalısı.sevdalısı.helal be 34 4 Yanıtla
  • erzincancan: Arkadaşlar Doğu kurt değildir işte erzincan bende Erzincanlı ym.ym ErzincanTürk şehridir caddeler albayraklarla.suslenmistir. 36 1 Yanıtla
  • Doktor: Türk_Kürt kardeş, pkk kalleş 29 5 Yanıtla
  • muzaffer: Ben turkum demiyen defolsun bu ulkemden cikin daga 23 8 Yanıtla
  • pkk sonun geldi: Sivas erzincan erzurum teröre geçit yok 30 1 Yanıtla
  • Mihenk Taşı: Canım Erzincan 28 2 Yanıtla
  • e. kaptan: Tüm doğu illerinde bu tur protestolar yapilip vatan sevgisini on plana çıkmasını isterdim 27 2 Yanıtla
  • TÜRK HALKI: TÜRKÜN GÜCÜNÜ GÖRECEKSİNİZ!! 25 4 Yanıtla
  • dadas: Helal kardaslar 26 1 Yanıtla
  • trabzonlu: Ben erzincan da uzun süre kaldım.kaldım.gercekten milliyetçi vatansever.vatansever.insanlar.vatansever.vatansever.insanlar.dogunun yılmaz vatan bekçileri helal size 24 2 Yanıtla
  • Tüm yorumlar için tıklayınız

Advertisement