Tika'dan Sel Felaketi Sonrası Gazze Belediyesi'ne Jeneratör Desteği - Son Dakika
Güncel

Tika'dan Sel Felaketi Sonrası Gazze Belediyesi'ne Jeneratör Desteği

Tika\'dan Sel Felaketi Sonrası Gazze Belediyesi\'ne Jeneratör Desteği

Gazze Belediyesi’nin çeşitli bölgelerinde temiz ve atık su pompalanmasında kullanılmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 4 adet jeneratör yetkililere teslim edildi.

30.12.2013 11:50

Gazze Belediyesi'nin çeşitli bölgelerinde temiz ve atık su pompalanmasında kullanılmak üzere Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı Başkanlığı (TİKA) tarafından temin edilen 4 adet jeneratör yetkililere teslim edildi.

Altyapısı geçtiğimiz yıllarda yaşanan saldırılar sırasında büyük ölçüde tahrip olan Gazze Şeridi'nde Aralık ayı içerisinde yaşanan yoğun yağışlar su baskınlarına sebep oldu. Yetersiz altyapı sebebiyle sel felaketinin boyutları artarken, binlerce Gazzeli mağdur ve yardıma muhtaç duruma geldi. Yaşanan sel felaketinin ardından harekete geçen TİKA yetkilileri, Gazze'ye yapılacak yardımlarla ilgili olarak Filistin Sosyal İşler Bakanlığı ve Gazze'deki belediyelerle görüşmelerde bulundu. Yapılan görüşmeler sonrasında özellikle sel ve su baskınının yoğun olarak yaşandığı Gazze Belediyesi'nin çeşitli bölgelerinde temiz su ve atık su pompalanmasında kullanılan jeneratörlerin tahrip olduğu ve yenilerinin acil olarak temin edilmesi gerektiği tespit edildi. Bu kapsamda TİKA tarafından 2 adet 250 KVA, 1 adet 500 KVA ve 1 adet 550 KVA'lık olmak üzere toplam 4 adet jeneratör temin edilerek yetkililere teslim edildi. Teslimatı yapılan jeneratörlerle sel felaketinin olumsuz etkilerinin en kısa sürede giderilmesi ve yaşanabilecek daha büyük olumsuzlukların önüne geçilmesi sağlandı.

Jeneratörlerin teslimi sırasında açıklamada bulunan Gazze Belediye Başkanı Refik Mekki, acil zamanda yapılan bu büyük yardım için Türkiye'ye teşekkür etti.

TİKA Filistin Koordinatörü Kürşad Mahmat ise Gazze halkına geçmiş olsun dileklerinde bulunarak, desteklerin süreceğini ifade etti. - ANKARA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Tika'dan Sel Felaketi Sonrası Gazze Belediyesi'ne Jeneratör Desteği - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement