Kapıkule'de Bekleyen TIR Şoförlerinden İlginç Görüntüler - Son Dakika
Güncel

Kapıkule'de Bekleyen TIR Şoförlerinden İlginç Görüntüler

14 gündür Kapıkule'de bekleyen şoförler, yıkadıkları çamaşırları araç kaputunu açıp motor sıcaklığında kuruttu.

12.02.2014 14:20  Güncelleme: 14:57

Kapıkule gümrük sahasında bekleyen TIR şoförleri, ihtiyaçlarını karşılarken ilginç görüntüler oluşturdu. 14 gündür Kapıkule'de bekleyen şoförler, yıkadıkları çamaşırları iki TIR'ın arasına gerdikleri ipe asarak kurutmaya çalıştı.

Kapıkule'de yaklaşık 14 günden beri yaşanan TIR geçiş belgesi sorunu devam ediyor. Bulgaristan'ın Kaptan Andrevo Sınır Kapısı'nı Pazartesi günü itibariyle kapatmasından sonra Kapıkule'de TIR'lar uzun kuyruklar oluşturdu. 14 günden beri Kapıkule TIR gümrük sahasında bekleme yapan TIR şoförleri, yemek ihtiyaçlarını karşılayarak bulaşık yıkıyorlar. Bazı TIR şoförlerinin ise çamaşırlarını yıkayarak, araç kaputunu açıp motor sıcaklığında kuruttukları görüldü.

BOZULAN GIDALARIN KOKUSU TIR SAHASINA YAYILDI

Gıda ürünü taşıyan TIR'ların 12- 14 gün beklemesinin ardından bozulduğunu belirten TIR şoförleri bozulan ürünlerinin kokusunun TIR gümrük sahasına yayıldığını kaydettiler. Avrupa'ya Antalya'dan limon taşıyan İsmail Hakkı Özkaya 12 günden beri TIR gümrük sahasında beklediğini ifade ederek, araçta bulunan limonların bozulduğunu söyledi. Özkaya, "Bu ürünü çöpe atacağım, onu çöpe atmak da ayrı bir masraf" şeklinde konuştu.

BULGARİSTAN RADYOSUNDA GEÇEN HABERİ PAYLAŞTI

Yine Mümin Sönmezay adlı TIR şoförü de Bulgaristan radyosunda dinlediği haberi gazetecilerle paylaştı. Geçtiğimiz gün Bulgaristan Kaptan Adrevo Sınır Kapısı'nda yaşanan olaydan sonra Bulgaristan hükümetinin, 'Türkiye ne derse biz ona razıyız, açılsın bu kapı' şeklinde haber geçtiğini aktardı.

TIR şoförleri çözümün kısa vadeli değil, sorunun tamamen ortadan kalkması için daha da bekleyeceklerini belirterek, "Yeter ki Bulgaristan bize haksız yere ceza uygulamasın, sorunlar ortadan kalksın" şeklinde görüşlerini açıkladılar.

Kapıkule\'de Bekleyen TIR Şoförlerinden İlginç Görüntüler
Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel Kapıkule'de Bekleyen TIR Şoförlerinden İlginç Görüntüler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement