Törene Eğitimli Köpekler Damgasını Vurdu - Son Dakika
Güncel

Törene Eğitimli Köpekler Damgasını Vurdu

Törene Eğitimli Köpekler Damgasını Vurdu

Elazığ'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı.

15.06.2013 14:01  Güncelleme: 14:12

Elazığ'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yıldönümü törenlerle kutlandı. Törende patlayıcı madde, mayın ve bomba arama eğitimli köpeklerin gösterileri davetliler tarafından ilgiyle izlendi.

Elazığ'da Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'üncü yıldönümü İl Jandarma Komutanlığı'nda düzenlenen törenle kutlandı. Törene Vali Muammer Erol, Belediye Başkan Yardımcısı Atik Birici, 8'inci Kolordu Komutanlığı Kurmay Başkanı Kurmay Albay Zülfü Berhoğlu, Cumhuriyet Başsavcısı Musa Çatal, Rektör Prof.Dr. Kutbettin Demirdağ, İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Emniyet Müdürü Ayhan Buran ve davetliler katıldı.

Elazığ İl Jandarma Komutanı Albay Ufuk Özsoy, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin ayrılmaz bir parçası olan ve mensubu olmaktan gurur duydukları Jandarma Teşkilatı'nın kuruluşunun 174'ncü yılını kutlamanın onur, mutluluk ve heyecanı içerisinde olduklarını söyledi. Albay Özsoy, "Jandarma Genel Komutanlığı'nın tüm personeli görevlerini icra ederken, hizmetleri yürütürken her zaman ve her yerde kanunları ve nizamları esas almakta ve her türlü çözümle tedbiri hukuk düzeni içerisinde bulmaktadır. Yurdumuzun her köşesinde halkla iç içe olarak büyük bir özveri ve heyecanla görev yapan ve bu kapsamda Türk Silahlı Kuvvetleri'nin halka açılan penceresi konumunda olan jandarma; Atatürk ilke ve devrimlerinin yol göstericiliğinde, hukuk devletinin kurallarına uygun, vatandaşlarımızın hak ve özgürlüklerine saygılı, halkın memnuniyetini sağlayacak şekilde güvenlik hizmeti sunmayı benimseyen ve halkla bütünleşmiş, modern teknolojinin bütün imkanlarını etkinlikle kullanabilen; milli, ahlaki ve mesleki değerlerle yetişmiş personeliyle üstün bir vazife anlayışı, büyük bir sorumluluk duygusu ve özveriyle verilen tüm görevleri yerine getirme gayret ve azim içerisindedir" dedi.

Törende, patlayıcı madde, mayın ve bomba arama eğitimli köpeklerin gösterileri davetliler tarafından ilgiyle izlendi. Halk oyunları gösterileri ve 8'inci Kolordu Komutanlığı bando ekibinin konseri davetlilerden büyük alkış aldı. Resmi geçit töreninde jandarma birliklerinin protokolü selamlamasının ardından, askeri teçhizat ve araçların sergilendiği sergi gezildi. - Elazığ

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel Törene Eğitimli Köpekler Damgasını Vurdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement